Verwacht: Het beste wat we hebben – Griet Op de Beeck

Het beste wat we hebben van Griet Op de BeeckGriet Op de Beeck is een succesvolle Vlaamse schrijfster. Ze debuteerde in 2013 met Vele hemels boven de zevende, dat in het najaar van 2017 als film uitkomt. Daarna volgden Kom hier dat ik u kus en Gij nu. In september 2017 komt er weer een nieuwe roman: Het beste wat we hebben. Dit zal het eerste deel van een trilogie zijn.

Uitgeverij Prometheus zegt over Het beste wat we hebben:

De zitting was in volle gang, maar Lucas stond op en liep de raadkamer uit. Soms weet een lijf beter wat te doen dan alle opgetelde rationaliteit. Hij stapte in zijn auto en zonder veel nadenken reed hij naar de brug, de brug waar elk jaar gemiddeld veertien mensen af sprongen.
Het beste wat we hebben is een boek over stoppen met almaar doorgaan en stil blijven staan, over de complexiteit van collectief oud zeer, over hoever de schaduwen van het verleden reiken, over afscheid durven nemen, over de schoonheid van echte soorten samen, over wat een mens kan doen in een wereld zoals die van nu.

De roman is het eerste deel van een trilogie waarin Griet Op de Beeck een voor haar erg belangrijke thematiek tot op het bot wil proberen uit te spitten. Drie boeken, perfect afzonderlijk te lezen indien gewenst, met drie perspectieven op eenzelfde problematiek, die telkens de ruimte krijgen. Omdat sommige dingen niet simpel te vertellen zijn.

Het beste wat we hebben – Griet Op de Beeck

  • Uitgeverij: Prometheus
  • Verwachte verschijningsdatum: 26 september 2017
  • Aantal pagina’s: 320
  • Verkrijgbaar als: hardcover
  • ISBN: 9789044629378

Plaats een reactie