Verwacht: Harry Potter en het Vervloekte Kind – JK Rowling

Harry Potter en het vervloekte kind van JK RowlingUitgeverij De Harmonie meldt dat half november 2016 de Nederlandse vertaling van Harry Potter and the Cursed Child Parts I & II zal verschijnen: Harry Potter en het Vervloekte Kind Deel een en twee. Dit is een speciale eerste editie op basis van de tekst voor de repetities voor het toneelstuk. Want voor wie het nog niet wist: Harry Potter en het Vervloekte Kind is geen gewoon boek maar de tekst van het gelijknamige toneelstuk.

Zodra de tekst van de toneeluitvoering definitief is, zal er ook een definitieve versie van het boek verschijnen. Deze wordt in de loop van 2017 verwacht. Dit zal een ‘Collector’s Edition’ worden, aldus De Harmonie. De speciale eerste editie zal tijdelijk verkrijgbaar zijn, tot de definitieve versie beschikbaar is.

Ik heb er nergens iets over kunnen vinden, maar de ‘Deel een en twee’ in de titel suggereert dat er meer delen zullen volgen. Ik ben benieuwd! En voor wie echt niet kan wachten: de Engelstalige versie van Harry Potter en het Vervloekte Kind verschijnt al direct na de première van het toneelstuk in de zomer van 2016.

Uitgeverij De Harmonie zegt over Harry Potter en het Vervloekte Kind:

Het achtste verhaal. Negentien jaar later.

Harry Potter en het Vervloekte Kind Deel Een en Twee is het eerste Harry Potter-verhaal dat officieel wordt gebracht als toneelstuk. De wereldpremière van het stuk zal plaatsvinden in West End in Londen op 30 juli 2016.

Het leven van Harry Potter was al nooit eenvoudig, maar nu hij een overwerkte ambtenaar is op het Ministerie van Toverkunst en vader is van drie schoolgaande kinderen lijkt alles nog moeilijker. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden dat weigert verleden tijd te blijven, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft. Wanneer het verleden en heden dreigen te versmelten, leren zowel vader als zoon dat duisternis soms uit onverwachte hoek komt.

Harry Potter en het Vervloekte Kind – JK Rowling

  • Oorspronkelijke titel: Harry Potter and the Cursed Child
  • Uitgeverij: De Harmonie (paperback), Pottermore (ebook)
  • Verwachte verschijningsdatum: 19 november 2016
  • Aantal pagina’s: 352
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789076174945

1 gedachte over “Verwacht: Harry Potter en het Vervloekte Kind – JK Rowling”

  1. Deel 1 en 2 betekend niet dat er nog meer delen gaan volgen. Dit slaat alleen op het feit dat het toneelstuk is opgesplitst in twee delen en dat dit de tekst is van allebei de delen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie