Scoop! – Iris Houx

Scoop! van Iris HouxEsmée Evers werkt als redactieassistente bij een glamour-tijdschrift. Vooruitlopend op de haar beloofde promotie zegt ze tegen haar drie studievriendinnen vast dat ze redactiechef is. Een klein leugentje is geen probleem, toch? Totdat Jasmijn, een van haar studievriendinnen, de baan krijgt die Esmée beloofd was. De vriendschap komt onder druk te staan en alles in het leven van Esmée lijkt fout te gaan. Tot ze de mogelijkheid krijgt alle mislukkingen uit het verleden in een keer in haar voordeel om te buigen. Scoop! van Iris Houx valt wat mij betreft in de categorie ‘de betere chicklit’: veel vriendschap, liefde en de bijbehorende problemen, maar ook een goed verhaal.

Scoop! in het kort

Esmée Evers is jong en ambitieus. Ze werkt dan wel als redactieassistente voor een tijdschrift, maar dat is maar tijdelijk. Zodra haar interim-baas Valerie vertrekt, zal zij promotie maken en redactiechef worden. Esmée kan niet wachten tot het zover is, want Valerie behandelt haar echt als haar persoonlijke hulpje. Om niet af te gaan bij haar studievriendinnen, die alle drie goede banen hebben, zegt Esmée dat ze redactiechef is.

Tot Esmées verbazing en ongeloof wordt echter Jasmijn aangenomen om Valerie op te volgen. Dat heeft Valerie zelf geregeld, achter de rug van Esmée om. Jasmijn is een van de studievriendinnen. Nu moet Esmée wel opbiechten wat haar werkelijke functie is. Jasmijn maakt er geen probleem van en maakt dankbaar gebruik van de goede ideeën van Esmée.

Toch heeft deze nieuwe situatie invloed op de relatie van Jasmijn en Esmée. Op kantoor lijkt het wel oorlog en ook privé loopt het niet zo lekker meer. Uiteindelijk wordt de vriendschap met alle drie zwaar op de proef gesteld en komt ook nog de relatie van Esmée met haar vriend Hugo in gevaar.

Dan mag Esmée met Jasmijn mee naar Parijs voor de bruiloft van realityster Kiona Laseur. Na het interview ontdekt Esmée toevallig iets wat het leven van Kiona, van haarzelf en van de mensen om haar heen flink overhoop zal gooien. Het draait er uiteindelijk op uit dat Esmée Kiona helpt onderduiken. Wat een onbeschrijfelijke puinhoop leek, loopt echter uit op een mooie kans voor Esmée om zich van haar beste, meest eigen, kant te laten zien.

Mijn mening over Scoop!

Mijn verwachting vooraf over Scoop! was hooggespannen door de grappige columns die ik eerder van Iris Houx las. En ze heeft het waargemaakt. Van Esmée heeft ze een bijzonder figuur gemaakt: bijna alles wat ze doet, maakt je aan het lachen. Toch heeft ze ook een serieuze kant. In haar werk bijvoorbeeld is ze behoorlijk ambitieus. Ze heeft alleen nog even een zetje nodig om het zelfvertrouwen te krijgen om te doen wat ze echt wil.

Scoop! bevat alle ingrediënten van een chicklit. Het heeft echter nog een beetje meer. Het verhaal omvat namelijk veel meer dan alleen een meisje dat moet kiezen tussen twee mannen, daarbij geholpen door haar vriendinnen. Tussen haar eigen problemen door vecht Esmée ook nog tegen de misstanden in haar bedrijf. En ze transformeert zichzelf van een onderdanig meisje in een sterke vrouw die weet wat ze wil.

Deze uitgebreide verhaallijnen zorgen ervoor dat je lekker lang van Scoop! kunt genieten. De meeste chicklits lees ik in een dag of twee, drie wel uit, maar van Scoop! heb ik twee keer zoveel plezier gehad.

Op de voorkant van het boek kun je lezen dat Scoop! een ‘onweerstaanbaar grappige roman over liefde en zelfvertrouwen’ is. Zowel het grappige als de liefde en het zelfvertrouwen komen inderdaad duidelijk terug in dit boek. En dat alles in een vlotte, prettig leesbare schrijfstijl. Een aanrader dus, dit boek!

4 sterren

Meer informatie over Scoop!

  • Uitgeverij: The House of Books
  • Verschijningsdatum: juni 2016
  • Aantal pagina’s: 448
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789044349689
  • ISBN (ebook): 9789044349696

Meer weten over Iris Houx? Kijk dan eens op haar website!

1 gedachte over “Scoop! – Iris Houx”

Plaats een reactie