Verwacht: Grey – EL James

Zoek je een recensie van Grey – Vijftig tinten grijs zoals verteld door Christian? Klik dan hier!

Grey - het nieuwe boek in de Vijftig tinten-serie van EL JamesEen nieuw deel in de Vijftig tinten-serie!

Heb jij ook zo genoten van de Vijftig tinten-trilogie? Dan is er goed nieuws: er komt een vierde deel! Half juni verschijnt de Engelse versie van Grey en half juli zou de Nederlandse vertaling in de winkel moeten liggen. Dit keer wordt het verhaal verteld door Christian Grey zelf. Dit is dus de kans om er achter te komen hoe hij tot zijn gedrag komt en hoe hij de wereld met Ana ziet.

Het heeft wel even geduurd, want de drie Vijftig tinten boeken verschenen in 2012.

In Vijftig tinten grijs leerde studente Anastasia Steele de zakenman Christian Grey kennen. Ze viel meteen voor hem, maar besloot het te vergeten omdat hij veel te hoog gegrepen was voor haar. Tot hij op een dag voor haar staat in de winkel waar ze naast haar studie werkt. Met zijn enorme aantrekkingskracht lokt Christian Anastasia zijn wereld van bijzondere seksuele fantasiën binnen. Anastasia geniet ervan, maar twijfelt ook of dit wel een leven voor haar is. Loslaten kan ze hem echter niet.

In Vijftig tinten donkerder verbreekt Ana toch haar relatie met Christian. Ze gaat in Seattle werken, maar ze kan Grey niet uit haar gedachten krijgen. Als hij haar probeert over te halen om bij hem terug te komen, dan lukt hem dat ook. Ana komt meer te weten over Christians verleden en de vrouwen die daarin een rol speelden. Ana moet beslissen of ze met hem verder wil.

Nu Ana en Christian eenmaal echt samen zijn in Vijftig tinten vrij, lacht het geluk ze toe. Lijkt het. Er blijken machten aan het werk te zijn die het geluk van het jonge paar willen verstoren. Gaat hun liefde dit overleven?

We weten inmiddels allemaal hoe het afgelopen is. Wat we nog niet weten, is hoe Christian dit alles beleefd heeft. Dat het voor Ana allemaal nieuw, vreemd en ook wel eng was, is te begrijpen. Hoe Christian echter denkt en voelt, daar kan ik me veel minder bij voorstellen. Daarom ben ik heel benieuwd naar dit boek, waarin dit allemaal duidelijk zou moeten gaan worden!

Grey – EL James

  • Uitgeverij: Prometheus
  • Verschijningsdatum: 18 juni 2015 (Engelstalige versie), naar verwachting 21 juli in Nederlandse vertaling
  • Aantal pagina’s: 576 (Engelstalige versie)
  • ISBN (Engelstalige versie paperback): 9781784753252, 9781101946343
  • ISBN (Nederlandstalige paperback): 9789044630039

Plaats een reactie