Verwacht: Een tweede leven voor Norbert Z. – Keziah Frost

Een tweede leven voor Norbert Z van Keziah FrostToen ik de omslag van Een tweede leven voor Norbert Z. van Keziah Frost zag, moest ik al meteen denken aan een combinatie van De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween van Jonas Jonasson en Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen. Beide boeken gaan over oudere mannen die nog niet klaar zijn om achter de geraniums te gaan zitten. Zo ook Norbert Z. Zijn leven lijkt voorbij, maar met hulp van een paar oudere dames blijkt er nog heel wat mogelijk. Als dit boek daarnaast net zoveel humor bevat als de boeken van Groen en Jonasson, dan moet het wel een succes worden!

Uitgeverij Karakter zegt over Een tweede leven voor Norbert Z.:

Een tweede leven voor Norbert Z. is een bijzonder boek dat ons eraan herinnert dat we nooit te oud zijn om een nieuwe weg in te slaan. Een verhaal over vriendschap, eenzaamheid en grote successen op latere leeftijd.

Norbert Zelenka is een bescheiden man en heeft altijd op de achtergrond geleefd. Nu is hij drieënzeventig, arm en eenzaam. Als drie vlotte, oudere dames Norbert hun plan voorleggen, stemt hij aarzelend in. Hij wordt de waarzegger van hun stadje en al gauw neemt zijn leven een verrassende wending. Hij blijkt, na jarenlang de persoonlijke drama’s van andere mensen te hebben geobserveerd, een uitstekende waarzegger te zijn.

Allerlei mensen beginnen van zijn diensten gebruik te maken. Wanneer Norberts kleine wereld langzaam groter wordt, met nieuwe vrienden en volop zelfvertrouwen, voelt hij zich eindelijk op zijn plek. Maar er dreigt gevaar aan de horizon. Een jonge, verwarde vrouw verdwijnt na een slechte voorspelling spoorloos. Norbert moet alles op alles zetten om haar weer veilig thuis te krijgen.

Een tweede leven voor Norbert Z. – Keziah Frost

  • Oorspronkelijke titel: The reluctant fortune teller
  • Uitgeverij: Karakter Uitgevers
  • Verwachte verschijningsdatum: 15 oktober 2018
  • Aantal pagina’s: 336
  • Verkrijgbaar als: paperback
  • ISBN: 9789045219110

Plaats een reactie