Zwart op wit – Mhairi McFarlane

Zwart op wit van Mhairi McFarlaneOp de bruiloft van haar beste vriend en collega wordt Edie gekust door de bruidegom. En de bruid ziet het. Edie vlucht maar de social media halen haar al snel in. Gelukkig kan ze voor haar werk naar Nottingham. Daar gaat ze als ghostwriter een boek schrijven over acteur Elliot Owen. Hoewel het initiatief van de kus niet bij Edie lag, krijgt zij de volle laag op Facebook en daar ontsnapt ze ook in Nottingham niet aan. Daarnaast brengt omgaan met zo’n beroemd iemand ook weer de nodige problemen met zich mee. Gelukkig heeft Edie nog een paar goede vrienden om haar te helpen haar leven weer op de rails te krijgen. Zwart op wit van Mhairi McFarlane laat je lachen met af en toe een traantje.

Zwart op wit in het kort

Eigenlijk had Edie er geen zin in, maar ze is toch maar gegaan. De bruiloft van haar collega Charlotte met haar collega en vriend Jack is iets wat ze niet kan ontlopen. Als Edie even rust zoekt in de tuin, komt Jack haar achterna. Voor ze weet wat er gebeurt, kust hij haar. En Charlotte ziet alles. Edie gaat er als een haas vandoor maar binnen de kortste keren is iedereen op de hoogte. Helaas voor Edie klopt het verhaal dat de ronde doet niet helemaal: zij krijgt alle schuld.

Omdat Edie, Jack en Charlotte bij hetzelfde bedrijf werken, dreigt een wel heel ongemakkelijke situatie te ontstaan. Gelukkig kan Edie voor een klus tijdelijk naar haar geboortestad Nottingham. Haar moeilijke verhouding met haar zus zorgt dat Edie niet erg blij is met de locatie maar ze heeft weinig keuze.

In Nottingham gaat ze acteur Elliot Owen interviewen om een boek over hem te schrijven. Dat blijkt nog niet zo gemakkelijk want in eerste instantie werkt hij niet erg mee. Toch weet Edie tot hem door te dringen. Ze brengen steeds meer tijd samen door en het valt dan ook te verwachten dat op een dag een roddelartikel in een krant verschijnt over een uit zijn verband gerukte ruzie. Edie dreigt haar opdracht kwijt te raken, maar ze wordt op het laatste moment gered.

Edie en Elliot leren elkaar steeds beter kennen en meer waarderen. Maar hij vertrekt binnenkort naar de VS. Meer dan een vriendschap zit er dus niet in. Of toch wel?

Mijn mening over Zwart op wit

Zware problemen: een huwelijk dat al strandt op de trouwdag, gepest worden op Facebook en op het werk, omgaan met plotselinge bekendheid. Toch is het vooral lachen, dit boek. Alle personages hebben iets wat overdreven uitvergroot is. Dat maakt ze herkenbaar.

Edie is een persoon die je snel aardig gaat vinden. Je leeft dan ook meteen met haar mee als de slechte dingen haar beginnen te overkomen. De andere personages zijn een mooie mix van sympathiek tot onaardig tot ronduit gemeen. Sommige deel je aanvankelijk in de verkeerde categorie in, wat zorgt voor wat verrassende wendingen. Tegen het einde begint het allemaal een beetje triest te worden, maar gelukkig gebeurt er ook nog genoeg om vrolijk van te worden.

Zwart op wit leest prettig, prima schrijfstijl. Het heeft heel veel korte hoofdstukken, zodat als je het dan een keer weg wilt leggen, er altijd wel een natuurlijk moment is om dat te doen. Het hele verhaal wordt verteld door Edie. De motieven van de andere personages worden pas duidelijk als Edie doorkrijgt wat er speelt. Zo zit er toch nog iets van spanning in. Alles bij elkaar vind ik het boek zeer de moeite waard om te lezen. Daarom geef ik het vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Zwart op wit

  • Oorspronkelijke titel: Who’s that girl
  • Uitgeverij: HarperCollins
  • Verschijningsdatum: mei 2017
  • Aantal pagina’s: 384
  • Verkrijgbaar als: hardcover, ebook
  • ISBN (hardcover): 9789402722208
  • ISBN (ebook): 9789402751871

Plaats een reactie