Zij, jij en ik – Julie Cohen

Zij, jij en ik van Julie CohenAls Honor na een val van de trap haar heup breekt, voelt ze zich gedwongen tijdelijk in te trekken bij haar schoondochter Jo en kleindochter Lydia. De band tussen Honor en Jo is nooit erg goed geweest en sinds het overlijden van de verbindende factor, zoon en echtgenoot Stephen, hadden de vrouwen nauwelijks contact. Het verloopt nu dan ook niet erg soepel. Dat alledrie geheimen hebben die ze ten koste van alles willen beschermen, helpt daar ook niet bij. Zullen ze leren elkaar te accepteren en te vertrouwen? Zij, jij en ik van Julie Cohen is het ontroerende verhaal van drie generaties die ondanks alles sterk met elkaar verbonden zijn.

Zij, jij en ik in het kort

Honor begint oud te worden maar ze redt zich nog prima alleen. Tot ze van de trap valt en haar heup breekt. De enige die ze om hulp kan vragen is Jo, de vrouw van haar overleden zoon Stephen. Ze doet dit met tegenzin want ze heeft haar nooit gemogen. Toch accepteert ze Jo’s aanbod om tijdelijk bij haar en haar dochter Lydia in te trekken. Ze kan moeilijk anders. Ze is echter te trots om hun te vertellen hoe het werkelijk met haar gaat.

Jo is tien jaar na het overlijden van Stephen, de vader van Lydia, eigenlijk nog niet over hem heen. Ze is dan wel hertrouwd, heeft nog twee kinderen gekregen en is weer gescheiden, toch ligt ze nog regelmatig wakker van wat haar eerste man is overkomen. Een nieuwe man in haar leven is dan ook lastig, ook voor Lydia.

Lydia heeft een leeftijd waarop alles wat ze doet door haar leeftijdsgenoten onder een vergrootglas gelegd wordt. Ze doet dan ook haar uiterste best haar grootste geheim verborgen te houden, vooral voor haar beste vriendin Avril. Maar niet alles loopt zoals zou moeten.

Om hun leven weer op de rails te krijgen zullen alle drie de vrouwen elkaar moeten vertrouwen en hun geheimen prijsgeven. Maar gaat ze dat lukken of treft het noodlot de drie opnieuw?

Mijn mening over Zij, jij en ik

De drie hoofdpersonen van dit boek zijn heel verschillend. Wat ze wel met elkaar gemeen hebben is dat ze veel te veel proberen alles zelf op te lossen, zonder hulp van de anderen te vragen. Alle drie komen ze om de beurt aan het woord. Toch laten ze niet meteen het achterste van hun tong zien. Daardoor duurt het even voor je weet wat hun geheimen zijn. Ook wat er met Stephen is gebeurd, blijft lang vaag. Het wordt wel zo gebracht dat je nieuwsgierig wordt en door wil lezen om erachter te komen.

Ik vond Honor eerst overkomen als een chagrijnige oude tante, maar dat trok later wel bij. Laat je dus niet door haar afschrikken! En Lydia komt ook nogal eens onaardig over, maar dat is vooral als Jo aan het woord is. En die weet niet wat er werkelijk speelt bij haar dochter. Voor alles blijkt een verklaring te zijn, alleen weten ze dat niet van elkaar.

Zij, jij en ik bevat een hoop liefde, geluk, vertrouwen en wantrouwen en drama. Doordat het zo afwisselend is, is het gewoon onmogelijk om je te vervelen. Er gebeurt zo veel. De drie belevingswerelden zijn zodanig geschreven dat je je steeds goed kan inleven in het personage dat aan het woord is. Hooguit dat het einde een beetje gezocht is. Verder leest het boek in het algemeen prettig. Geen enkele reden dus om er geen vier sterren voor te geven!

4 sterren

Meer informatie over Zij, jij en ik

  • Oorspronkelijke titel: Falling
  • Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
  • Verschijningsdatum: april 2017
  • Aantal pagina’s: 352
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
    • ISBN (paperback): 9789026145469
    • ISBN (ebook): 9789026140792

Plaats een reactie