Verwacht: Donkerder – E.L. James

Donkerder van EL JamesNog niet zo lang geleden schreef ik al dat er een nieuw deel in de Vijftig tinten-serie van E.L. James zit aan te komen, en nu is ook bekend wanneer de Nederlandstalige versie daarvan verschijnt! Donkerder ligt eind november in de winkel, gelijk met Darker, de Engelse versie.

Vergelijkbaar met het in 2015 verschenen Grey is Donkerder hetzelfde verhaal dat we eerder hebben gelezen in Vijftig tinten donkerder maar dan verteld door Christian. In Grey vond ik dat zeker toegevoegde waarde hebben ten opzichte van het eerdere boek. Het is dan wel hetzelfde verhaal, vanuit een andere invalshoek krijg je toch heel andere dingen mee. Want in de eerste serie was het vaak niet duidelijk waarom Christian deed wat hij deed. Daar gaan we nu weer meer van ontdekken. Hoe heeft Christian de breuk met Anastasia beleefd en wat moet hij opgeven om haar terug te winnen?

Uitgeverij Prometheus zegt over Donkerder:

De verhitte, sensuele relatie tussen Christian Grey en Anastasia Steele eindigde in verdriet en verwijt, maar hij kan haar niet vergeten. Vastbesloten om zijn geliefde terug te winnen probeert Christian zijn diepste verlangens te onderdrukken en op haar voorwaarden van Ana te houden. Christian wordt echter geteisterd door zijn verleden en tegelijkertijd probeert ook Jack Hyde, Ana’s berekenende baas, haar voor zich te winnen. Kan dr. Flynn, de vertrouweling en therapeut van Christian, hem helpen zijn demonen te overwinnen? Of wordt hij het slachtoffer van zijn eigen verleden waarin zijn verleidster Elena en de monsterlijke verafgoding van zijn vroegere onderdaan Leila een grote rol spelen. Kan een man zo duister en beschadigd ooit hopen zijn geliefde bij zich te houden?

Donkerder – E.L. James

  • Oorspronkelijke titel: Darker
  • Uitgeverij: Prometheus
  • Verwachte verschijningsdatum: 28 november 2017
  • Aantal pagina’s: 560
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789044636567
  • ISBN (ebook): 9789044636574

Plaats een reactie