Verwacht: De vermisten – Caroline Eriksson

De vermisten van Caroline ErikssonEr werd voor juli 2017 een nieuw boek van Caroline Eriksson aangekondigd, De vermisten. Dat werd gepresenteerd als de nieuwe psychologische thrillersensatie uit Zweden. Het is inmiddels augustus en het boek is nog niet verschenen en het is ook niet duidelijk wanneer dat zal gaan gebeuren. Toch hier maar vast de aankondiging, want een spannend boek lijkt het zeker te worden:

Een zomeravond verandert in koortsachtige en duistere nachtmerrie.

Dit is niet het eerste boek van Caroline Eriksson, maar wel de eerste fictieve psychologische thriller. Eerder schreef Eriksson twee thrillers die gebaseerd waren op echt gebeurde moordzaken uit het verleden. Die werden goed ontvangen. Ook van De vermisten wordt veel verwacht, de vertaalrechten zijn al aan 22 landen verkocht.

Uitgever Overamstel zegt over De vermisten:

Op een zomeravond stappen Greta, Alex en de vier jaar oude Smilla in de boot aan het mythische meer Maran, om naar het kleine eiland dat er middenin ligt te varen. Greta blijft achter terwijl de andere twee aan wal gaan. Als Alex en Smilla uren later nog niet terug zijn gaat Greta een kijkje nemen, maar de twee lijken in rook opgegaan. De koortsachtige zoektocht die volgt en een mysterieuze verschijning brengen de steeds verwardere Greta aan de rand van een donkere afgrond.

In De vermisten draait het om een mysterieuze verdwijning. Hoe kunnen twee mensen plotseling van een eiland verdwenen zijn? De introductie bij de Engelse vertaling van dit boek vertelt al iets meer: er gebeuren meer dingen die Greta niet kan verklaren. Ze is bang dat haar verleden haar ingehaald heeft. Of ze raakt haar greep op de werkelijkheid kwijt. Wat het ook is, Greta moet haar uiterste best doen de waarheid boven tafel te krijgen.

De vermisten – Caroline Eriksson

 • Oorspronkelijke titel: De Försvunna
 • Uitgeverij: Overamstel
 • Verwachte verschijningsdatum: onbekend
 • Aantal pagina’s: 256
 • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
 • ISBN (paperback): 9789044351989
 • ISBN (ebook): 9789044351996

1 gedachte over “Verwacht: De vermisten – Caroline Eriksson”

 1. Hoe komt het dat de vermisten van Carolina eriksson maar niet verschijnt?
  Sinds 2017 ben ik al op zoek naar dit boek. Maar nergens te leen of te koop. Hoe kan dat?
  Kunt u mij vertellen hoe ik aan dit boek in Nederlandse taal kan komen indien het geleverd wordt?
  Vr. Gr K.Walravens

  Beantwoorden

Plaats een reactie