Huidpijn – Saskia Noort

Huidpijn van Saskia NoortAls Anne Koster alles dreigt kwijt te raken wat ze heeft, haar vriend, haar kans op een gezin en haar baan, wordt ze keihard met zichzelf geconfronteerd. Daar komt nog eens bij dat ze Bekende Nederlander is en alles wat misgaat in haar leven uitgebreid in de media besproken wordt. Hoe kan ze zichzelf staande houden als ze zelf niet meer weet wie ze is en wat waar is? Met Huidpijn schreef Saskia Noort een literaire thriller die anders is dan andere en je behoorlijk laat twijfelen over wat waar is en wat niet.

Huidpijn in het kort

Anne Koster is de veertig gepasseerd en wil niets liever dan moeder worden. Als het eindelijk lijkt te gaan lukken, gooit haar partner Sam roet in het eten door haar te verlaten voor een jongere meid. Annes wereld stort helemaal in als ze haar werk als presentatrice van een talkshow ook nog eens kwijtraakt. Haar agent Don probeert haar op te beuren door Anne op tv te laten verschijnen om haar kant van het verhaal te vertellen. Alles wat ze doet komt toch wel in de openbaarheid.

De zaken worden nog een slagje erger als Sam verdwijnt. Anne lijkt de laatste die hem heeft gezien. Dat ze hem de laatste dagen veel heeft gebeld en ‘s nachts door zijn straat fietste, maakt het er voor haar niet beter op. Het kost Anne alle kracht die ze in zich heeft om overeind te blijven.

Gelukkig is er buurmeisje Jazz. Met haar kan Anne praten en zich ongestoord rot voelen. Ze is een enorme steun. Ook de mannen van haar stamkroeg zijn er onvoorwaardelijk voor Anne. Dat heeft ze ook wel nodig, als Anne ontdekt dat ze niet alles over Sam wist wat ze wel had moeten weten.

Dan gebeurt er iets waardoor Annes wereld nog verder overhoop gehaald wordt. Ze weet niet meer wat ze nu wel en wat ze niet moet geloven. Met gevaar voor eigen leven laat ze zich echter naar de oplossing van het mysterie lokken.

Mijn mening over Huidpijn

‘Huidpijn’ is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt.

Zo werd Huidpijn bij de publicatie aangekondigd. Ik vind het moeilijk me iets voor te stellen bij deze beschrijving van een boek, dus ik was wel erg benieuwd naar dit boek. Rauw en pijnlijk is het zeker, wat Anne allemaal mee moet maken. Schurend vind ik nog steeds een beetje een aparte term, maar vooruit.

Huidpijn is anders dan andere boeken van Saskia Noort. Het is zeker even spannend en moeilijk weg te leggen maar de opbouw van het verhaal is anders. In literaire thrillers staat meestal een moord of andere misdaad centraal. In Huidpijn is het meer het leven van Anne Koster dat centraal staat. Nu is het beschreven deel van dat leven een nachtmerrie, dus het past prima in een literaire thriller. Het maakt het een verfrissend anders boek.

Het boek is lekker vlot geschreven, zoals alle boeken van Saskia Noort. Dat het met veel bombarie werd aangekondigd, maakte mij wat huiverig. De verwachtingen worden er zo hoog van. Maar ze heeft het wel aardig waargemaakt. Het is moeilijk dit boek weg te leggen en na afloop ben je het niet zomaar weer vergeten.

4 sterren

Meer informatie over Huidpijn

 • Uitgeverij: Ambo|Anthos
 • Verschijningsdatum: juli 2016
 • Aantal pagina’s: 288
 • Verkrijgbaar als:
  • paperback (ISBN: 9789026331398)
  • hardcover (ISBN: 9789026337383)
  • dwarsligger (ISBN: 9789049805081)
  • ebook (ISBN: 9789026331404)
  • luisterboek (ISBN: 9789026337505)

Voor meer informatie over de auteur, kijk je op de website van Saskia Noort.

Plaats een reactie