Verwacht: De klokkenluider – John Grisham

De klokkenluider van John GrishamNa De verdediging in 2015 verschijnt in oktober 2016 het nieuwe boek van John Grisham: De klokkenluider. Een thema dat al enige tijd actueel is, ook in Nederland. In het normale leven leidt klokkenluiden vaak tot problemen op het werk, in het ergste geval tot ontslag. Bij John Grisham is het allemaal nog een graadje erger: het behandelen van de zaak van de klokkenluider levert voor advocate Lacy Stolz zelfs levensgevaar op.

Bij De verdediging schreef John Grisham een prequel, een kort verhaal met dezelfde hoofdpersoon. Deze verscheen in Nederland meer dan een half jaar later. Ook bij De klokkenluider is er zo’n prequel. Hiervan is echter nog niet bekend of en wanneer deze hier zal verschijnen (Engelse titel: Witness to a trial).

John Grisham werkte zelf als advocaat voor hij fulltime schrijver werd. De inspiratie voor zijn eerste boek haalde hij dan ook uit een voorval dat hij in zijn werk tegenkwam. Inmiddels heeft hij een groot aantal thrillers op zijn naam staan, waarvan een aantal is verfilmd. Bekende namen zijn bijvoorbeeld The Firm en The Pelican Brief.

Uitgeverij A.W. Bruna zegt over De klokkenluider:

Advocate Lacy Stolz werkt al tien jaar voor de Florida Board on Judicial Conduct. In al die tijd hebben slechts twee van haar zaken ertoe geleid dat rechters uit hun ambt werden gezet, in beide gevallen vanwege onbekwaamheid.

Maar dan wordt Lacy benaderd door de geroyeerde advocaat ‘Rick’. Hij zegt een corrupte rechter in Florida te kennen die grote sommen geld heeft verduisterd. Het is een zaak die de klokkenluider miljoenen dollars beloning zal opleveren. Maar voor de advocaat die deze zaak op zich neemt, zal het zeer gevaarlijk kunnen worden. Levensgevaarlijk…

De klokkenluider – John Grisham

  • Oorspronkelijke titel: The whistler
  • Uitgever: A.W. Bruna
  • Verwachte verschijningsdatum: 25 oktober 2016
  • Aantal pagina’s: 392
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook, hardcover
  • ISBN (paperback): 9789400506350
  • ISBN (ebook): 9789044975611
  • ISBN (hardcover): 9789400506367

Plaats een reactie