Verwacht: De doorbraak – Simone van der Vlugt

De doorbraak van Simone van der VlugtToen ik zag dat er weer een boek van Simone van der Vlugt aan zit te komen, was ik enigszins verbaasd. Er is er toch pas een verschenen? En inderdaad, in mei kwam Ginevra uit, een historische roman. En in augustus volgt al weer een nieuwe thriller: De doorbraak. Dit boek verschijnt bij een nieuwe uitgever: het werk van Van der Vlugt werd voorheen door Ambo|Anthos uitgegeven, maar De doorbraak is haar eerste boek dat uitkomt bij uitgeverij Prometheus.

Uitgeverij Prometheus zegt over De doorbraak:

De jonge Romée breekt door als zangeres na een desastreuze jeugd met een tirannieke vader. Maar alle plotselinge roem en succes maken haar niet gelukkig. Haar broer Rob, het enige familielid met wie ze het goed kan vinden, raakt vermist op zijn wereldreis. In haar professionele leven wordt ze beschuldigd van plagiaat en geterroriseerd door een anonieme stalker. Romée trekt zich steeds meer terug en probeert wanhopig grip op haar leven te krijgen. Op het randje van een burn-out gaat ze op zoek naar Rob, maar de zoektocht is niet zo eenvoudig als ze dacht.

Om antwoorden te krijgen moet Romée terug naar haar ouderlijk huis, waar oude wonden worden opengereten.

Intussen komt haar stalker steeds dichterbij. Wat is de waarheid, en wie kan ze vertrouwen?

Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste schrijvers van thrillers, jeugdboeken en historische romans. Haar eerste thriller, De reünie, was direct een groot verkoopsucces en werd genomineerd voor de NS Publieksprijs. Dat succes bevestigde ze daarna met onder meer Schaduwzuster, Het laatste offer, Blauw water, Op klaarlichte dag (winnaar NS Publieksprijs), Vraag niet waarom en, recent, Toen het donker werd.

Haar boeken verschijnen in onder andere Engeland, Amerika, Duitsland, Spanje, Latijns-Amerika, Tsjechië, Italië, Denemarken, Hongarije en Litouwen.

De doorbraak – Simone van der Vlugt

  • Uitgeverij: Prometheus
  • Verwachte verschijningsdatum: 23 augustus 2017
  • Aantal pagina’s: 288
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789044633306
  • ISBN (ebook): 9789044634525

Plaats een reactie