Aan het hof van Eden – Joelle Charbonneau

Aan het hof van Eden van Joelle CharbonneauDe tweeling Carys en Andreus leeft aan het hof van Eden. Hun vader is de koning, hun oudere broer de troonopvolger. Ze hadden dan ook nooit verwacht dat er een beroep op hen gedaan zou worden. Als echter zowel de koning als zijn oudste zoon op het slagveld omkomen, zal ofwel Carys, ofwel Andreus gekroond moeten worden. Omdat niet duidelijk is wie van de tweeling de oudste is, zullen ze het gevecht met elkaar moeten aangaan. Aan het hof van Eden van Joelle Charbonneau beschrijft deze onmogelijke strijd tussen broer en zus.

Aan het hof van Eden in het kort

Eden wordt geregeerd door koning Ulron en zijn oudste zoon Micah is er klaar voor hem op te volgen als dat nodig is. De jongere tweeling Carys en Andreus houden zich dan ook met hele andere dingen bezig. Andreus heeft een geheim. Hij heeft Carys nodig om dat geheim te bewaren. Andersom kan Carys ook niet zonder haar broer.

Eden is in oorlog. Op een dag worden de koning en Micah teruggebracht van het slagveld: ze zijn dood. De schok is groot. Niet alleen vanwege het overlijden van de twee belangrijkste figuren uit het koninkrijk, maar ook omdat nu niet duidelijk is wie de troonopvolger is. Carys en Andreus zijn immers een tweeling en het is niet bekend wie van de twee als eerste is geboren.

De oplossing wordt gevonden in een reeks duels: Carys en Andreus zullen tegen elkaar moeten strijden. De winnaar, of in het ergste geval de enige overlevende, zal gekroond worden. Omdat Carys en Andreus elkaar altijd geholpen hebben, willen ze dat nu weer doen. Al snel blijkt echter dat dat niet zo eenvoudig is. Er worden allerlei spelletjes gespeeld. De Raad van Ouderen heeft namelijk zo zijn eigen belangen. En die zijn anders dan die van de tweeling. Carys en Andreus komen er allebei alleen voor te staan. Wie kunnen ze vertrouwen en wie is er alleen maar op uit iemand anders op de troon te krijgen?

Mijn mening over Aan het hof van Eden

Aan het hof van Eden wordt gebracht als Young Adult. Maar ook voor de wat minder jonge lezer is het een aardig boek. De schrijfster schept een heel eigen wereld waarin een paar dingen voorkomen die duidelijk anders zijn dan in ons dagelijks leven. Zo zijn de wind en windenergie heel belangrijke factoren in het leven van de bewoners van Eden en ook het licht is iets dat bijzondere aandacht krijgt. Terwijl verder de techniek nog niet erg ver lijkt te zijn. Andere dingen zijn juist weer heel herkenbaar: de band tussen broer en zus bijvoorbeeld en de machtsspelletjes die gespeeld worden.

Dat de wereld van Eden zo anders is dan de onze, maakt het een leuk boek om te lezen. Het is wel even wennen aan de termen die gebruikt worden, maar dat gaat snel genoeg. Een iets minder puntje vind ik dat er vrij veel herhalingen gebruikt worden. Bijvoorbeeld dat prins Andreus een geheim heeft dat vooral niet uit mag komen, of dat de Xhelozi (gevaarlijke wezens die het op de inwoners van Eden hebben voorzien) wakker worden als het kouder wordt en gaan aanvallen.

Aan het hof van Eden is het eerste deel van tweeluik. Het is ook wel duidelijk uit het boek dat er nog een vervolg moet komen, want Aan het hof van Eden eindigt wel heel abrupt. Eigenlijk zit er gewoon geen einde aan, vind ik. Ik wist tijdens het lezen nog niet dat er een tweede deel gaat komen, waardoor ik een ander einde verwachtte. Nu dus maar wachten op het volgende deel!

Het verhaal is origineel, goed genoeg voor vier sterren. Maar door de herhalingen en het wel heel abrupte einde neig ik naar drie sterren. Omdat ik echter tijdens het lezen nog niet wist dat er een vervolg komt, geef ik het boek het voordeel van de twijfel en geef ik vier sterren!

4 sterren

Meer informatie over Aan het hof van Eden

  • Oorspronkelijke titel: Dividing Eden
  • Uitgeverij: Karakter Uitgevers
  • Verschijningsdatum: 15 augustus 2017
  • Aantal pagina’s: 320
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789045212432
  • ISBN (ebook): 9789045215037

Plaats een reactie