Verwacht: De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden – Jonas Jonasson

Allan Karlsson is niet klein te krijgen. Op zijn 100e verjaardag ontsnapte hij uit het bejaardentehuis, zoals te lezen is in De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. In de opvolger van dit boek van Jonas Jonasson, De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden, besluit hij een ballonvaart te gaan maken om de verveling te verdrijven. En dat heeft onverwachte consequenties. Hoewel je van Allan Karlsson misschien juist wel kan verwachten dat hij bij toeval de belangrijkste politici van de wereld tegen het lijf loopt.

Hoe het nu zit met zijn leeftijd is overigens wel bijzonder. De Nederlandse titel van het boek suggereert dat Allan nog steeds 100 is, terwijl op de cover er een tweetje onder staat, alsof hij al 102 of zelfs 120 is. De oorspronkelijke Zweedse titel heeft het echter over een 101-jarige. Misschien dat het antwoord in het boek te vinden is. Vanaf 3 juli 2018 kunnen we het lezen.

Uitgeverij Atlas Contact zegt over De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden:

De 100-jarige man Allan Karlsson en zijn kompaan Julius leiden een luxe, paradijselijk leven op Bali, maar eigenlijk vervelen ze zich in het paradijs. Een ballonvaart met voldoende flessen champagne voor de 101e verjaardag van Allan kan allicht tijdelijk voor wat spanning zorgen. Door omstandigheden belanden ze in zee en de drenkelingen worden opgevist door een Noord-Koreaans militair schip op weg naar huis. Dat dat schip gesmokkeld verrijkt uranium vervoert voor Kim Jong-un weten ze op dat moment nog niet. In no time vormen ze het middelpunt van een diplomatieke rel waar vele leidende politieke figuren bij betrokken raken, van de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken tot Angela Merkel en Trump aan toe.

De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden – Jonas Jonasson

  • Oorspronkelijke titel: Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket
  • Uitgeverij: Atlas Contact
  • Verwachte verschijningsdatum: 3 juli 2018
  • Aantal pagina’s: 296
  • Verkrijgbaar als: hardcover, ebook, dwarsligger
  • ISBN (hardcover): 9789025452704
  • ISBN (ebook): 9789025452735
  • ISBN (dwarsligger): 9789049806682

Plaats een reactie