Onderuitgehaald – Loes den Hollander

Onderuitgehaald van Loes den HollanderDe moeder van Sigrid en Wieke is overleden toen de meiden nog jong waren. Al snel kwam hun vader met een nieuwe vrouw aanzetten: Freddy. De relatie tussen de dochters en de stiefmoeder was echter verre van goed. Toen Freddy bij een ongeluk overleed, waren Sigrid en Wieke niet bepaald bedroefd. Jaren later begint het verleden ze echter te achtervolgen, in de vorm van een manuscript dat Sigrid ontvangt. Er gaat een grote dreiging vanuit. Maar wat hebben ze werkelijk te verbergen? Onderuitgehaald van Loes den Hollander is een origineel verhaal met een verrassend einde.

Onderuitgehaald in het kort

De jeugd van Sigrid en Wieke werd overschaduwd door het overlijden van hun moeder en daarna door hun onuitstaanbare stiefmoeder Freddy. Dat Freddy dronken in een zwembad viel en verdronk, vonden ze dan ook helemaal niet erg. Wel vonden ze de omstandigheden altijd verdacht. Ze praatten er echter niet veel meer over.

Dat verandert als Sigrid enveloppen begint te ontvangen. Stukje bij beetje ontvangt ze een ‘roman’ die het leven van Freddy beschrijft en de liefde van de auteur voor haar. Deze persoon is erop uit de waarheid boven tafel te brengen. Wie dit schrijft is onduidelijk en Sigrid voelt zich nogal bedreigd door de inhoud. Niet dat ze iets te verbergen heeft, maar ze weet toch niet helemaal zeker wat er toen is gebeurd.

Sigrid gaat op onderzoek uit en praat met vroegere vriendinnen van Freddy. Daar wordt ze niet veel wijzer van. Wel levert het haar een verdachte op. Samen met haar vader en zus probeert ze de zaak achter zich te laten. Om alles af te sluiten gaan ze op vakantie naar het vakantiehuis waar Freddy jaren daarvoor in het zwembad verdronk. Daar loopt echter niet alles zoals verwacht.

Mijn mening over Onderuitgehaald

Onderuitgehaald is een mooi voorbeeld van een spannend boek met een origineel plot. Dreigbrieven komen natuurlijk wel vaker voor, maar in de vorm van een roman die beschrijft hoe de bedreiger de overledene heeft beleefd, dat is toch wat anders. En dan het einde. Tijdens het lezen had ik af en toe vermoedens over wie de mysterieuze schrijver zou zijn. Maar het bleek iemand te zijn die ik niet had verdacht. Verrassend dus.

Het boek leest lekker vlot, het is lekker geschreven. Samen met het spannende verhaal zorgt dat dat je steeds maar door blijft lezen. Er is wel iets wat me een beetje verwarde. In het begin van het boek werd gesuggereerd dat Wieke tijdens de nacht van de dood van haar stiefmoeder de hele nacht doorsliep en niets merkte en dat Sigrid meer zou weten. Aan het einde blijkt het precies andersom te zijn. Wat heb ik gemist?

Ik vind Onderuitgehaald een fijn boek om te lezen als je even geen zin hebt in de dagelijkse dingen. Het sleurt je lekker mee en trekt je er helemaal in. Daarom geef ik het vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Onderuitgehaald

  • Uitgeverij: De Crime Compagnie
  • Verschijningsdatum: oktober 2017
  • Aantal pagina’s: 350
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789461092830
  • ISBN (ebook): 9789461092915

Plaats een reactie