Uitgeschakeld – Angelique Haak

Uitgeschakeld van Angelique HaakKort na de zelfmoord van haar dochter ontvangt Dorine een brief met de tekst “Met jullie dochter is het begonnen, maar met haar zal het niet eindigen…” Reden voor rechercheur Jennifer Brugman om de zaak als moord te gaan beschouwen. Als vervolgens meer meisjes zelfmoord lijken te plegen, lijkt het erop dat iemand probeert een hele groep vrouwen uit te roeien. Jennifer moet zien uit te vinden wat het motief van de dader is en zien te voorkomen dat deze zijn of haar doel bereikt. Uitgeschakeld van Angelique Haak voert de spanning lekker op terwijl je je steeds weer blijft afvragen wie er nu de echte dader is.

Uitgeschakeld in het kort

Als Dorine en haar man Marc thuiskomen na een avondje uit, vinden ze hun dochter Jorinde met doorgesneden polsen in de badkuip. Ze zijn diep geschokt. Jorinde heeft dan wel veel meegemaakt de laatste jaren, maar dit hadden ze niet verwacht. Na het misbruik door een leraar op school en later de zelfmoord van haar beste vriendin, die ook slachtoffer was, leek het nu redelijk met haar te gaan.

Twee maanden later. Dorine vindt een briefje tussen de post waaruit blijkt dat er meer aan de hand is rond Jorindes dood. Ze gaat ermee naar de politie. Daar kunnen ze er aanvankelijk niet veel mee. Rechercheur Jennifer Brugman ziet er wel een zaak in maar pas als er weer een meisje uit dezelfde vriendinnengroep zelfmoord pleegt, kan ze echt in de zaak duiken. Meerdere meiden blijken aangifte van misbruik gedaan te hebben en die zijn nu bijna allemaal dood. Andere meisjes zijn wel verhoord maar die zeiden dat het gedrag van de leraar wel meeviel.

Er zijn meerdere verdachte personen. De leraar die het misbruik heeft gepleegd, heeft ook zelfmoord gepleegd. Zijn vriendin is echter lastig op te sporen. Daarnaast gaan er grote sommen geld heen en weer tussen haar, de schooldirectrice en de vader van Jorinde. Jennifer en haar team hebben grote moeite het verband te vinden. Een journaliste die een sappige primeur rook, bemoeilijkt de zaak ook nog eens.

Sommige van de teamleden houden er zo hun eigen werkwijze op na en dat zorgt, samen met een beetje geluk, dat uiteindelijk de waarheid boven tafel komt.

Mijn mening

Uitgeschakeld is een boek met een hele reeks verdachten. Hoe je ook je best doet, het blijft lastig te voorspellen wie de dader is. Dat houdt het lekker spannend. Er komen meerdere personages aan het woord, waaronder een van de verdachten. Maar niemand verklapt voldoende om zeker te zijn van je zaak. Uiteindelijk weet je dus eigenlijk niet meer dan de rechercheurs en kun je dus lekker met ze meedenken.

De afwisseling van vertellers zorgt dat je constant beziggehouden wordt. Steeds gebeurt er weer iets nieuws. Je vliegt dus door het verhaal heen. Wat taalgebruik betreft is het boek ook prima leesbaar. Geen overdreven moeilijk gedoe, gewoon lekker rechttoe rechtaan.

Dit boek is een vervolg op Een nieuw begin. Nou ja, het verhaal zelf is geen vervolg maar de hoofdpersonen zijn wel hetzelfde en de gebeurtenissen in het eerste boek spelen nog steeds een grote rol in het leven van deze mensen. Daarom is het leuker dat boek eerst te lezen, voor je aan Uitgeschakeld begint. Dat is overigens geen straf hoor!

En nu begint het wachten op het volgende boek, want het laatste hoofdstuk van Uitgeschakeld verraadt al vast iets van wat daar te gebeuren staat. Spannend!

4 sterren

Meer informatie over Uitgeschakeld

  • Uitgeverij: Crime Compagnie
  • Verschijningsdatum: oktober 2018
  • Aantal pagina’s: 350
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789461093349
  • ISBN (ebook): 9789461093561

Plaats een reactie