Tot snel! – Beth O’Leary

tot snel van Beth O'LearyAls Leena met verplicht verlof gestuurd wordt, neemt ze een bijzonder besluit: ze ruilt voor twee maanden van leven met haar oma. Ook die kan wel een pauze van haar normale leven gebruiken. En zo vertrekt Leena naar het platteland om daar te ontdekken wat ze werkelijk wil in het leven. Ondertussen verblijft oma in Londen en vindt daar de liefde opnieuw uit. Deze uitwisseling levert voor beide dames onverwachte en ontroerende belevenissen op. Tot snel van Beth O’Leary is een vrolijk boek dat je ook aan het denken zet over je prioriteiten in het leven.

Tot snel in het kort

Leena heeft een veeleisende baan maar ze doet het werk met veel plezier en succes. Tot ze op een dag instort tijdens een belangrijke presentatie. Haar baas stuurt haar voor twee maanden met vakantie. Leena ziet dat eerst helemaal niet zitten. Ze besluit naar haar oma Eileen te gaan, die ze al een tijdje verwaarloosd heeft.

Eileen staat ook op een moeilijk punt in haar leven. Ze is net van haar man af en wil eigenlijk wel opnieuw beginnen. Ze weet echter niet goed waar te starten. In haar jeugd droomde ze ervan in Londen te gaan werken en wonen. Dat is er door omstandigheden niet van gekomen. Dan komt Leena met een gek plan: Leena blijft de komende twee maanden in oma’s huisje in het plattelandsdorpje terwijl Eileen in Leena’s flat in Londen trekt. Ze ruilen niet alleen van woning, maar nemen ook elkaars dagelijkse bezigheden over.

Voor Leena betekent deze ruil dat ze in de buurtwacht mag meedraaien en het meifeest gaat helpen organiseren. Bezigheden die totaal anders zijn dan ze gewend is, maar waar ze zich vol in stort. Ze maakt al snel kennis met de belangrijkste buurtbewoners en wint hun harten. Na verloop van tijd begint ze zich echt thuis te voelen in haar oma’s leven. Alleen jammer dat haar vriend Ethan zo weinig langskomt.

Eileen vermaakt zich ook prima in Leena’s leven. Zo leert ze van haar huisgenoten alles over internet-dating. Dat levert een bijzondere nieuwe ervaring op liefdesgebied op. Ook start ze haar eigen project om de lokale ouderen bij elkaar te brengen.

De ruil heeft veel onverwachte effecten, maar het belangrijkste van alles is misschien nog wel dat het iedereen dichter bij elkaar en bij zichzelf heeft gebracht.

Mijn mening

Dit was nou echt weer eens een leuk boek om te lezen. Natuurlijk zijn het instorten van Leena en de scheiding van Eileen niet leuk, maar hoe ze er vervolgens mee omgaan zeker wel. Het is altijd leuk om te lezen hoe mensen langzaam ontdekken wat ze echt willen en hoe ze dat weten te bereiken. Want er kan meer dan je denkt, als je het maar doet! Dat laten Leena en Eileen goed zien.

Net als het vorige boek van Beth O’Leary, Veel liefs, heeft Tot snel een origineel onderwerp. Dat maakt het extra leuk om te lezen. Eigenlijk hebben de boeken ook wel iets gemeen. In beide boeken zijn er twee hoofdpersonen die op een bepaalde manier een leven delen. En dat zonder bij elkaar te zijn.

Ik vond het boek prettig leesbaar. De twee vertellers waren vrij goed uit elkaar te houden. Het was niet moeilijk met de twee dames mee te leven, ondanks dat hun werelden vrij ver van de mijne afliggen. In ieder geval gunde ik beide alle geluk in de wereld en vooral een goede afloop van het boek.

Heel hoogstaande literatuur is het natuurlijk niet, maar wel uitstekend geschikt voor het doel dat boeken voor mij hebben: even lekker weg zijn in je eigen luie stoel en ontspannen, ontspannen en nog eens ontspannen…

4 sterren

Meer informatie over Tot snel

  • Oorspronkelijke titel: The switch
  • Uitgeverij: De Fontein
  • Verschijningsdatum: november 2020
  • Aantal pagina’s: 352
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789026153075
  • ISBN (e-book): 9789026153082

Plaats een reactie