Het dorpje Happiness – Holly Martin

Het dorpje Happiness Holly MartinNa een niet zo leuk einde van haar relatie besluit Willow een nieuw leven te beginnen in het dorpje Happiness. Meteen op haar eerste dag in het dorp ontmoet ze Andrew, de plaatselijke klusjesman. Hoewel ze allebei niet op een relatie zitten te wachten, vallen ze meteen voor elkaar. Samen bedenken ze plannen om het dorpje aantrekkelijker te maken voor nieuwe bewoners. Het dorpje Happiness van Holly Martin ziet er na hun bemoeienis beter uit dan ooit.

Het dorpje Happiness in het kort

Willow heeft na een relatie van vier jaar even rust en ruimte nodig. Die vindt ze in het dorpje Happiness. Dit dorpje is eigendom van de plaatselijke kasteeleigenaren. Deze verhuren huizen een jaar lang voor niets aan mensen die in het dorp willen komen wonen en een bijdrage leveren aan de samenleving. Willow gaat er een kaarsenwinkel beginnen, nadat ze een mooie advertentie voor het project zag.

Op de dag dat ze aankomt, wordt ze begroet door Andrew. Hij is de beheerder van het landgoed en ontzettend leuk en knap. Willow en hij kunnen het meteen goed vinden. Willow besluit Andrew te helpen bij het opknappen van het dorpje. Dat ziet er namelijk niet zo goed als de advertentie beloofde. Veel huizen zijn vervallen en de mensen leven teruggetrokken.

Willow bedenkt een plan om de mensen uit hun huizen te lokken en meer saamhorigheid te creëren. Ook helpt ze met het opknappen van het dorp. Willow en Andrew brengen zo veel tijd samen door en al snel gaan de vonken over en weer. Er is echter wel een probleem: Andrew heeft een geheim waar hij liever niet over praat. Dit kan een breuk tussen Andrew en Willow veroozaken. Tot overmaat van ramp komt er ook nog een oude ‘vriendin’ van Andrew helpen, die graag in hun prille geluk wil stoken.

Gaat het ze lukken het dorpje aantrekkelijk genoeg te maken voor nieuwe inwoners en blijven ze gelukkig samen?

Mijn mening

Het is een heel vrolijk verhaal. En dat is meteen het probleem met dit boek. Er doet zich wel af en toe een probleem voor, maar dat is ook zo weer opgelost. Geen enkele spanning dus. Kort gezegd: meisje ontmoet jongen, meisje vindt jongen leuk, jongen vindt meisje leuk, klaar. En dat verpakt in een zoet verhaaltje.

Natuurlijk is het leuk bedacht, het verhaal van het dorpje. En natuurlijk lopen Willow en Andrew tegen de nodige problemen aan. Ik vind echter dat het allemaal veel te gemakkelijk gaat. Dit is dus echt een boek om te lezen als je heel erg aan heel veel ontspanning toe bent. Dan is het best leuk, maar je moet er niet teveel van verwachten.

3 sterren

Meer informatie over Het dorpje Happiness

  • Oorspronkelijke titel: The little village of Happiness
  • Uitgeverij: Zomer & Keuning
  • Verschijningsdatum: oktober 2020
  • Aantal pagina’s: 320
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789020539400
  • ISBN (e-book): 9789020539417

Plaats een reactie