Veel liefs – Beth O’Leary

Veel liefs van Beth O'LearyTiffy heeft met spoed woonruimte nodig en Leon heeft geld nodig. De oplossing: ze gaan Leons flat delen. Er is echter slechts één slaapkamer met daarin één tweepersoonsbed. Ze zullen dus het bed moeten delen. Dat is geen probleem want Tiffy is er ’s nachts en in het weekend en Leon alleen overdag, omdat hij ’s nachts werkt. De twee hebben elkaar nog nooit ontmoet en ze communiceren met elkaar via post-its. Dat gaat een hele tijd goed, tot ze elkaar per ongeluk toch tegen het lijf lopen, onder gênante omstandigheden. Ze denken elkaar inmiddels goed te kennen, maar is dit ook echt zo? Veel liefs van Beth O’Leary is een humoristische roman over serieuze onderwerpen.

Veel liefs in het kort

Tiffy is net bij haar vriend weg en zoekt woonruimte. Het moet goedkoop zijn want ze heeft niet veel te besteden. Leon heeft geld nodig. Zijn broer zit onschuldig vast en er moet een advocaat betaald worden. Omdat hij ’s nachts werkt en in het weekend bij zijn vriendin is, kan Leon voor die tijd zijn flat afstaan aan Tiffy. Ze hebben elkaar nooit ontmoet, slapen elk aan hun eigen kant van hetzelfde tweepersoonsbed en praten met elkaar via post-its. Deze regeling blijkt goed te werken.

Toch raken ze steeds meer bij elkaars leven betrokken. Zo krijgt Tiffy Leons broer een keer aan de telefoon. Zijn verhaal raakt haar erg en ze wil helpen. Aan de andere kant is de ex van Tiffy jaloers omdat ze bij een andere man in huis woont en laat hij haar niet met rust. Ondanks dat Leon en Tiffy elkaar nooit zien, lijken ze elkaar goed te leren kennen.

Het ‘samenwonen’ gaat zo goed dat Tiffy Leons huis als haar eigen gaat zien en Leon ook niet graag meer zonder haar wil. Verder denken ze niet dat ze in het echte leven vrienden zouden worden. Pas als ze elkaar toch ontmoeten, komen ze er achter hoe ze werkelijk zijn. En samen blijken ze sterker dan alleen.

Mijn mening

Toen ik de beschrijving van dit boek las, wist ik meteen dat ik het moest lezen. Ik vond het idee erg leuk. En ik moet zeggen, de uitwerking ervan vond ik ook erg goed. Op zich klinkt het niet als iets wat in het echte leven voor zou komen, maar zoals het geschreven is, geloof je meteen dat dit de beste oplossing is voor zowel Tiffy als Leon.

Tiffy en Leon vertellen afwisselend hun kant van het verhaal. De schrijfstijl van beide delen van het boek is totaal verschillend. Tiffy is uitbundig en spraakzaam en zo zijn haar stukken tekst ook. Leon daarentegen is meer het stille type en als hij aan het woord is zijn de zinnen dan ook kort maar krachtig. Op deze manier weet je zelfs als je niet op de hoofdstuktitels let, wie er tegen je spreekt.

Leons stukjes waren soms wat erg kortaf naar mijn mening, maar dat dient een duidelijk doel en daarom had ik daar geen probleem mee. Verder zorgde de constante afwisseling voor een flinke vaart in het verhaal. Dat kwam natuurlijk ook doordat er verschillende interessante ontwikkelingen waren waardoor er eigenlijk niet veel ruimte meer was voor weinig relevante paginavulling. Een boek om doorheen te vliegen dus!

4 sterren

Meer informatie over Veel liefs

  • Oorspronkelijke titel: The flatshare
  • Uitgeverij: De Fontein
  • Verschijningsdatum: augustus 2019
  • Aantal pagina’s: 336
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789026145926
  • ISBN (e-book): 9789026145933

Plaats een reactie