Tot aan de zon en terug – Jill Mansell

Tot aan de zon en terug van Jill MansellDertien jaar geleden heeft Didi iets met Shay gehad. Ze waren nog jong toen en het eindigde in een drama. Nu is ze gelukkig met Aaron. Groot is de verwarring dan ook als Shay opeens weer voor haar neus staat en de oude gevoelens meteen weer terugkomen. Tot aan de zon en terug van Jill Mansell laat zien dat oude liefde niet zomaar verdwijnt.

Tot aan de zon en terug in het kort

Didi leidt een gelukkig leven. Ze runt een hotel en is verloofd met Aaron. Ze woont nog steeds in het dorp waar ze is opgegroeid. Op een dag staat echter haar wereld op zijn kop. Shay is terug. Met hem heeft ze dertien jaar geleden een paar maanden wat gehad. Het voelde alsof het voor altijd was, maar door een vervelende gebeurtenis zijn ze uit elkaar gedreven. Daarna heeft Didi Shay nooit meer gezien.

Shay is terug omdat zijn vader ernstig ziek is. Hij wil zijn laatste maanden slijten in zijn oude huis in het dorp. Dat moet echter nog opgeknapt worden. Shay gaat dat voor hem regelen. Hij logeert zo lang in het hotel van Didi. Als ze elkaar weer zien, borrelen alle oude gevoelens weer op. Ze laten het echter niet aan elkaar merken. Didi gaat immers trouwen. Door de terugkeer van Shay gaat ze echter wel aan haar relatie twijfelen. Maar dat vertelt ze niemand.

In het hotel ontmoet Shay de mooie actrice Caz. Zij zit om aandacht verlegen en Shay wil haar die wel geven. Als Didi dat merkt, voelt ze dat ze behoorlijk jaloers is. Ze kan er echter niets van laten blijken. Ondertussen ontmoet Didi’s beste vriendin Layla een leuke man: Harry. Hij heeft wel wat vreemde trekjes af en toe, maar ja, wie niet? Haar goede vriend Will vertrouwt de man niet. Daar wil hij echter niet veel over kwijt. Layla moet er zelf achter komen. En dat doet ze.

Ondanks dat Didi en Shay verder gegaan zijn met hun leven, blijven ze zich tot elkaar aangetrokken voelen. Gaan ze dan toch nog bij elkaar komen of blijven ze hardnekkig ontkennen?

Mijn mening

Boeken van Jill Mansell zijn altijd fijn om te lezen. Je weet dat uiteindelijk iedereen gelukkig wordt. Dat wil zeggen, iedereen die het verdient. De vraag is alleen, hoe gaat dat gebeuren? En als dat voldoende mooi beschreven is, dan is mijn leesdag weer goed. En dat was met Tot aan de zon en terug het geval.

De laatste tijd heb ik veel Amerikaanse romantische films gezien. Na een tijdje ging het me opvallen dat het wel heel erg vaak voorkwam dat een vrouw gelukkig denkt te zijn met haar relatie en dat dan alles overhoop gegooid wordt als haar ex van lang geleden opeens terugkeert. Blijkbaar is dat een beproefd concept want ook in dit boek zie je dat weer terug. Eigenlijk vind ik dat niet zo heel erg leuk. Ik kan me er namelijk niets bij voorstellen dat je opeens weer iets met een ex wilt beginnen. En dat zeker niet na zo lange tijd.

Gelukkig was er ook nog het verhaal van Layla. Dat is een beetje een zijlijn in het boek maar ik vond het minstens zo leuk om te lezen. Didi en Layla waren niet de enige twee die de liefde vonden. Er was dus heel wat te beleven in dit boek. Dat zorgt dat je je geen bladzijde verveelt en alleen maar door wilt lezen. Het verhaal wordt verteld door verschillende personen. Elke verhaallijn heeft minimaal één eigen verteller. Toch is het altijd duidelijk met wie je meeleest. Natuurlijk komt Didi het meeste voor, maar de rest zorgt voor lekker veel afwisseling.

Al met al heb ik zeker wel kunnen genieten van Tot aan de zon en terug. Ik geef het daarom vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Tot aan de zon en terug

  • Oorspronkelijke titel: And now you’re back
  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Verschijningsdatum: mei 2021
  • Aantal pagina’s: 354
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN:
    • Paperback: 9789024593101
    • E-book: 9789024593118

Plaats een reactie