Stuk van jou – Susan van Eyck

Stuk van jou van Susan van EyckSinds Emma’s vriend Boris overleed, voelt haar leven leeg en zinloos. Als ze de kans krijgt een tijdje naar Engeland te gaan met de beste vriend van Boris, zegt ze dan ook geen nee. Eenmaal daar ontdekt ze dat ze wel degelijk weer in staat is liefde te voelen. Maar kan ze dat wel toelaten? Een onverwachte gebeurtenis zorgt dat ze eigenlijk geen keuze meer heeft. Stuk van jou van Susan van Eyck is het emotionele vervolg op Mijn beeld van jou.

Stuk van jou in het kort

Het is al weer twee jaar geleden dat Boris overleed. Boris was de vriend van Emma. Sinds die tijd is haar leven vrij doelloos. Ze werkt in de galerie bij haar moeder en probeert als freelance fotografe werk te krijgen. Vriendin Alice en Boris’ beste vriend Wout zijn er voor haar op de moeilijke momenten.

Als Wout besluit om naar Engeland te gaan, om daar de flat op te knappen die eerder van Boris was, vraagt hij Emma mee. Het zal goed voor haar zijn om er even helemaal tussenuit te zijn. Samen klussen ze hele dagen in de flat. Emma merkt dat er gevoelens loskomen waar ze nog helemaal niet aan toe denkt te zijn. Als afleiding gaat ze terug naar Nederland.

Afleiding is er voldoende in Nederland. Emma’s broer Jonas heeft een puinhoop gemaakt van zijn leven en samen met Alice gaan ze naar Zwitserland om te proberen dat op te lossen. Weer terug in Engeland weet Emma wat ze wil, maar loopt alles totaal anders dan ze verwacht had.

Mijn mening

Een tijd geleden heb ik Mijn beeld van jou ook al gelezen. Ik wist toen niet wat ik er van kon verwachten, maar ik vond het fantastisch. Stuk van jou vond ik ook erg goed, maar minder overdonderend.

Het boek bestaat uit verschillende delen. Emma vertelt een deel, daarna neemt Wout het over. Ook Boris is weer even terug. Er gebeuren verschillende dingen. Het verhaal wordt dan ook nooit saai. De verschillende lijnen lopen vooral na elkaar en niet door elkaar heen. Dat houdt het wel overzichtelijk.

Wat mij opvalt is dat in boeken de hoofdpersoon vaak een ingrijpende keuze maakt. Dat moet ook wel, anders zou het waarschijnlijk maar een saaie bedoening worden. Maar het zet wel aan het denken over het echte leven. Wat als je alles achter je laat en gewoon tijdelijk in een ander land gaat wonen? Wat zou er dan gebeuren? Ik zou het best willen weten, maar voorlopig laat ik het maar aan de schrijvers over om die fantasie in te vullen.

Ik vond Stuk van jou zeer de moeite waard. Mijn beeld van jou gaf ik vijf sterren. Omdat Stuk van jou mij minder raakte, geef ik het vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Stuk van jou

  • Uitgeverij: De Fontein
  • Verschijningsdatum: augustus 2019
  • Aantal pagina’s: 304
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789026147845
  • ISBN (e-book): 9789026147852

Plaats een reactie