Mijn beeld van jou – Susan van Eyck

Mijn beeld van jou van Susan van EyckEmma is begin dertig en heeft haar leven keurig voor elkaar. Ze is al zestien jaar met dezelfde man en haar toekomst is netjes uitgestippeld. Maar dan wordt ze knetterverliefd op een andere man. Aanvankelijk lijkt hij haar ook te willen, maar dan wijst hij haar toch af. Emma moet nu kiezen. Gaat ze verder met haar gezapige leventje of gooit ze het roer finaal om en stort ze zich in het onbekende? Mijn beeld van jou is het ontroerende debuut van Susan van Eyck. Probeer het bij dit boek maar eens droog te houden!

Mijn beeld van jou in het kort

Emma’s leven staat al helemaal vast. Ze is al zestien jaar samen met haar jeugdliefde Lukas, is bezig met haar proefschrift en als dat klaar is, zal ze bij haar moeder in de galerie gaan werken. Maar dat was voor ze Boris ontmoette. Een toevallige ontmoeting met deze Boris maakt duidelijk meer in haar wakker dan alleen haar lang vergeten liefde voor fotografie.

Als Emma’s beste vriendin Alice verdwenen is, gaat Emma naar haar op zoek. Ze komt erachter dat Alice in Engeland is en gaat naar haar toe. Boris vergezelt haar. Hij heeft immers een bestelbus als vervoermiddel. Nu ze daar toch zijn, besluiten ze er een leuke tijd van te maken. Emma is overtuigd van haar liefde voor Boris en hij lijkt haar ook leuk te vinden. Maar toch wijst hij haar af. Hij vertelt haar dat hij het niet waard is om haar leven voor overhoop te gooien en verdwijnt uit haar leven.

Emma is echter zo ondersteboven van haar gevoelens dat ze toch besluit haar oude leven vaarwel te zeggen. Niet lang daarna ontdekt ze de werkelijke reden van het afstandelijke gedrag van Boris. Emma laat zich echter niet uit het veld slaan en kiest ervoor er helemaal voor Boris te zijn. Een moeilijke tijd volgt waarin haar liefde behoorlijk op de proef gesteld wordt. Had ze dezelfde keuze gemaakt als ze dit van tevoren had geweten?

Mijn mening over Mijn beeld van jou

Soms begin je nietsvermoedend aan een boek en word je totaal overdonderd. Dat had ik met Mijn beeld van jou van Susan van Eyck. Ik had niet echt een idee van wat ik kon verwachten maar voor ik het wist zat ik de hele middag door te lezen om het boek in een ruk uit te lezen. En daarbij raakte ik diep ontroerd. De gebeurtenissen worden zo levensecht omschreven dat je het gevoel hebt dat het je zelf overkomt.

Het verhaal bevat veel elementen die voor een groot aantal mensen uit het leven gegrepen zullen zijn. Wie heeft nou niet van die tijden dat het leven zo voorspelbaar is geworden dat het saai wordt? Een verliefdheid kan je zomaar overkomen. Alleen zullen de meesten van ons niet meteen hun hele leven overhoop gooien om voor die nieuwe liefde te gaan. Dit boek laat mooi zien wat er kan gebeuren als je dat wel doet. Maar wat er gelukkig meestal niet gebeurt…

Mijn beeld van jou is een toepasselijke titel voor dit boek. Het begint ermee dat Boris een foto van Emma maakt, waarna Emma op haar beurt een foto van Boris maakt. Het hele verhaal wordt in het ik-perspectief door Emma verteld. Zij trekt je heel gemakkelijk het verhaal in en laat je enorm met haar meeleven. Het is haar beeld van de situatie waar je als lezer bijna zelf onderdeel van bent.

Dit boek heeft me zo geraakt dat ik niet anders kan dan het vijf sterren te geven!

5 sterren

Meer informatie over Mijn beeld van jou

  • Uitgeverij: De Fontein
  • Verschijningsdatum: januari 2018
  • Aantal pagina’s: 304
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789026143786
  • ISBN (ebook): 9789026143793

Plaats een reactie