Shoppen in de webshop van Boeken-ID

Billie van de webshop Bol.comEen website maak je niet voor jezelf. Nou ja, een beetje wel natuurlijk. Maar het is pas echt leuk als er ook mensen naar je website komen. En nog eens terugkomen. Om dat te bereiken, moet je iets te bieden hebben. Toen ik Boeken-ID uitbreidde met een blog en stukjes over nieuwe boeken, merkte ik dat meteen. Meer content is meer bezoek. Nu de website een jaar bestaat, is het weer tijd voor iets nieuws. En dat is de webwinkel geworden.

Waarom een webshop?

Ik bood mijn bezoekers al de mogelijkheid om meteen door te klikken naar de website van Bol.com als het boek waarover ze gelezen hadden, ze beviel. Daarmee heb ik ook meteen altijd de actuele prijs en verkrijgbaarheid in beeld. Maar daarmee ‘jaag’ ik de mensen wel weg van Boeken-ID. En dat is natuurlijk niet de bedoeling! Daarom is er vanaf nu de mogelijkheid direct vrijblijvend te winkelen op Boeken-ID.

Webshop powered by Bol.com

De webshop is powered by Bol.com. Ofwel, de webwinkel is eigenlijk niet echt van Boeken-ID maar het is een Bol.com-winkel geïntegreerd in Boeken-ID. Je kunt er alle boeken kopen die Bol.com in het assortiment heeft, tegen dezelfde voorwaarden. De prijs is hetzelfde, de levertijd en eventuele verzendkosten ook. Je betaalt via de beveiligde omgeving van Bol.com. Het enige verschil is eigenlijk het jasje dat eromheen zit: dat is een Boeken-ID-jasje.

Assortiment

In theorie zou ik het hele assortiment van Bol.com via mijn webshop aan kunnen bieden. Omdat Boeken-ID echter volledig op lezen is gericht, heb ik alleen de categorieën toegevoegd die daarvoor relevant zijn. Natuurlijk zijn dat alle boeken, zowel Nederlandse als buitenlandse. Maar ook e-readers en toebehoren horen erbij. Ik ben immers fan van digitaal lezen en dat zie je ook hier terug.

Win-win-win

Met deze situatie zijn er drie winnaars, te weten jij, ik en Bol.com. Dat Bol.com er beter van wordt, is duidelijk. Ik help ze met het werven van klanten. Ik word er ook beter van, want als jij via mijn website iets koopt, krijg ik een kleine vergoeding. Dat zie jij niet in de prijs terug, die is gewoon hetzelfde als op de website van Bol.com zelf. Voor mij is het echter een kleine bijdrage in de kosten van het onderhouden van de website. Denk maar eens aan al die boeken die ik moet kopen om er een recensie van te kunnen schrijven ;).

En hoe jij er beter van wordt? Boeken kosten bijna overal evenveel, dat heb je met de vaste boekenprijzen. Voor de prijs maakt het dus niet uit waar je koopt. En als je het via mijn webshop doet, dan weet je dat je helpt bij het in stand houden van Boeken-ID. En dat zonder dat het je iets kost. En dat is toch ook wat waard?

Update juni 2016: Bol.com heeft bekend gemaakt te zullen stoppen met de webwinkels, dus ook op deze site is er nu geen meer te vinden…

Plaats een reactie