O, o, Olivia – Gillian King

O, o, Olivia van Gillian KingAls je al jaren een goede relatie hebt met een lieve man en je wordt op een morgen wakker in het bed van een vreemde man, dan heb je een probleem. Olivia probeert dit probleem op te lossen door hier en daar wat kleine en grotere leugentjes rond te strooien. Daarmee werkt ze zichzelf echter alleen maar verder in de nesten. Een laatste wanhoopsdaad moet alles weer goed maken. Maar of dat Olivia gegund is? O, o, Olivia van Gillian King is een boek over leugens en de vraag of de liefde die kan overwinnen.

O, o, Olivia in het kort

Na een nacht stappen wordt Olivia wakker in het bed van Sven, een knappe man die ze de vorige avond in de kroeg heeft opgepikt. Dat zou geen ramp zijn, als het niet zo was dat ze al zeven jaar met Maarten gaat. Ze besluit hem niets te vertellen en te proberen haar relatie met Maarten op te peppen. Olivia gaat echter steeds meer twijfelen aan haar relatie. Ze kan Sven maar niet uit haar hoofd zetten, dat moet toch iets betekenen?

Olivia bedenkt de ene uitvlucht na de andere om te zorgen dat Maarten niets te weten komt van haar slippertje. Ze brengt zichzelf echter hiermee steeds verder in moeilijkheden, waardoor ze zelfs helemaal alleen dreigt te komen te staan. Hoe kan ze zich hier nu weer uit redden? Gelukkig heeft ze hulp van haar twee beste vriendinnen, Mylene en Kirsten.

Mijn mening over O, o, Olivia

O, o, Olivia is wel een aardige chicklit. Alle standaard-ingrediënten zijn aanwezig: een jonge vrouw die probeert de liefde van haar leven te veroveren terwijl ze ook druk is met haar carrière, twee knappe mannen en twee goede vriendinnen. Heb je zin in lekker ontspannen lezen, dan is dit een heerlijk boek.

Wat ik persoonlijk wat minder vind, is de persoonlijkheid van Olivia. Ze doet zo vaak ondoordachte dingen dat ze er bijna onsympathiek van wordt. Tegen het einde gunde ik haar dan ook eigenlijk het geluk niet meer. Van de mannen kreeg ik daardoor ook de indruk dat het best wel sulletjes zijn die bij Olivia onder de plak zitten.

In het begin van het boek moet Olivia af en toe wat uitleggen over haar verleden, bijvoorbeeld hoe ze Maarten heeft ontmoet en hoe ze met Sven in bed is beland. Dat doet ze met een vrij opzichtige aankondiging van een flashback. Dat had van mij wel wat minder gemogen. En ondanks dat had ik soms toch niet door dat het verhaal even in het verleden speelde. Dit vond ik wat verwarrend af en toe. Maar gelukkig kwam het alleen in het begin voor.

O, o, Olivia eindigt zoals het hoort in een chicklit. Meer zal ik er niet over verklappen. Wat ik nog wel kan zeggen, is dat het einde niet helemaal standaard is. Er gebeurt nog net even iets extra’s. Leuk! Omdat ik het verhaal wel aardig vond maar Olivia niet, geef ik O, o, Olivia drie sterren. Tip: lees ook Zestig dagen van Gillian King. Dat boek begint triest, maar ontwikkelt zich veel vrolijker.

3 sterren

Meer informatie over O, o, Olivia

  • Uitgeverij: VCL/West-Friesland
  • Verschijningsdatum: mei 2011
  • Aantal pagina’s: 256
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789059776296
  • ISBN (ebook): 9789059778023

Kijk ook eens op de website van Gillian King!

Plaats een reactie