Perfecte moord – Helen Fields

Perfecte moord van Helen FieldsPerfecte moord is het zesde deel in de serie over Luc Callanach en Ava Turner van Helen Fields. De Schotse Bart zit opgesloten in een soort kist maar hij heeft geen idee hoe hij daarin terecht is gekomen en waar hij naartoe gebracht wordt. Hij weet wel dat hij waarschijnlijk niet meer levend thuiskomt. Een groep vrouwen reist de andere kant op, ook niet vrijwillig. In Frankrijk kruisen hun wegen. Luc en Ava moeten samenwerken om zowel Bart als de vrouwen te redden.

Perfecte moord in het kort

Luc Callanach en Ava Turner werken al enige tijd samen bij de politie van Edinburgh. Als hun vriendschap lijkt uit te groeien tot meer, gaat er iets helemaal mis. Ava besluit Luc naar Frankrijk te sturen, waar iemand uit Schotland nodig is. Zo kunnen ze even afstand van elkaar nemen.

De Schotse Bart, een jongen van 20 jaar, vindt zichzelf terug in een soort kist. Hij weet niet hoe hij daarin is gekomen of waar hij naartoe gaat. Na een lange tijd wordt hij eruitgehaald. Hij blijkt inmiddels in Frankrijk te zijn. Dan ziet hij hoe een groep vrouwen in de kist wordt opgesloten en wordt afgevoerd. Het lijken hem Oost-Europese vrouwen te zijn. Hijzelf wordt met een ander vervoermiddel weggebracht.

In Frankrijk doet Luc Callanach onderzoek naar een organisatie die zich bezighoudt met illegale orgaandonatie. Ava Turner duikt ondertussen in de vrouwenhandel en gedwongen prostitutie. Als blijkt dat beide zaken aan elkaar gelinkt zijn, worden ze gedwongen hun persoonlijke emoties aan de kant te zetten en alsnog samen te werken.

Mijn mening

Oké, een beetje toevallig dat deze zaak net opduikt als Luc in Frankrijk zit en hij en Ava zo weer samen moeten werken. Maar wel origineel bedacht, twee totaal verschillende misdaden die zo met elkaar verweven zijn.

De boeken van Helen Fields bevallen me tot nu toe goed. Het enige wat me altijd een beetje stoorde, was dat er steeds maar weer over gepraat werd hoe knap Luc Callanach wel niet is. Dat gebeurt in Perfecte moord ook wel, maar niet zo veel gelukkig. Heel veel negatiefs heb ik dan ook niet op te merken over dit boek.

Wel iets positiefs: ik werd helemaal blij van het einde. Ik zal natuurlijk niet verklappen waarom, dat moet je zelf maar lezen. Maar ik vond het boek zeker de moeite waard. De schrijfster nam de tijd om je enkele van de slachtoffers te laten leren kennen en ook Luc en Ava bleken weer echte mensen te zijn met wie je moeiteloos meereist door het verhaal.

Van beide zaken is er één slachtoffer dat extra aandacht krijgt. Je voelt bijna hoe ze lijden en tijdens het lezen kan je dan ook niet anders dan steeds maar Luc en Ava en hun mensen aansporen om maar vooral op de juiste tijd op de juiste plaats te zijn. Of dat wel gaat lukken, blijft spannend. Fields zorgt er goed voor dat je het boek niet weg kan leggen.

Helen Fields heeft inmiddels al een zevende deel geschreven, laten we hopen dat dat snel in een Nederlandse vertaling gaat verschijnen!

4 sterren

Meer informatie over Perfecte moord

 • Oorspronkelijke titel: Perfect kill
 • Uitgever: Ambo|Anthos
 • Verschijningsdatum: juli 2022
 • Aantal pagina’s: 416
 • Verkrijgbaar als: paperback, e-book, luisterboek
 • ISBN:
  • Paperback: 9789026358074
  • E-book: 9789026358081
  • Luisterboek: 9789026361098

Plaats een reactie