Herinneringen aan hem – Colleen Hoover

herinneren aan hem van Colleen HooverKenna heeft in het verleden een grote fout gemaakt. Hoewel ze haar straf daarvoor heeft ondergaan, moet ze er nog steeds voor boeten. Ze mag haar dochter niet zien. Via Ledger hoopt ze dichter bij haar te komen, maar dat loopt anders dan ze had verwacht. Niet alleen Kenna maar ook een aantal andere betrokkenen moet nog leren leven met wat er is gebeurd. Pas dan kan iedereen verder. Herinneringen aan hem van Colleen Hoover raakte me diep en ik weet vrij zeker dat dat niet alleen voor mij zal gelden!

Herinneringen aan hem in het kort

Kenna is begin twintig als ze Scotty ontmoet. Ze hebben het geweldig samen, alleen zijn ouders zijn wat minder blij met haar. Ze heeft niet zo’n goeie eerste indruk gemaakt. Als Kenna en Scotty een ongeluk krijgen, maakt Kenna een fout. In haar wanhoop maakt ze een verkeerde keuze. De gevolgen daarvan zijn enorm en daar moet ze voor boeten.

Eenmaal in de gevangenis blijkt Kenna zwanger te zijn. Haar dochter Diem gaat naar haar schoonouders en zelf krijgt ze haar niet te zien. Als Kenna na vijf jaar vrijkomt, is haar dochter zien haar enige echte doel in het leven. Haar voormalige schoonouders zullen daar echter niet zomaar aan meewerken.

Toevallig ontmoet Kenna iemand die haar kan helpen. Deze Ledger heeft echter bijna net zo’n hekel aan haar als de grootouders van Diem. Op een of andere manier heeft ze hem toch geraakt en hij besluit haar te helpen. Zo lukt het Kenna om Ledger ervan te overtuigen dat haar bedoelingen goed zijn en dat wat er in het verleden is gebeurd, anders is dan hoe hij en Scotty’s ouders het zich voorstellen.

De band met Legder groeit, maar daardoor moeten ze wel steeds voorzichtiger zijn. Kenna kan niet het risico lopen Diems grootouders tegen zich in het harnas te jagen. Ze moet ze juist voor zich zien te winnen. Maar of dat gaat lukken…

Mijn mening

Dit boek gaat naar mijn idee echt over de liefde. Je ziet verschillende keren iemand zich compleet opofferen omdat ze van iemand houden. Zo mooi. Zo ontroerend.

Er zijn drie verschillende partijen in het verhaal. Kenna is ‘de slechte’. Haar schoonouders zijn ‘de slachtoffers’ en Ledger zit er een beetje tussenin, waarbij hij eerst vooral naar ‘slachtoffer’ neigt. Kenna vertelt een groot deel van het verhaal, waardoor je haar kant heel goed gaat begrijpen. Hoewel ze een verkeerde keuze heeft gemaakt, is het lastig haar dat niet te vergeven.

Ledger vertelt ook een deel van het verhaal. Omdat hij niet volledig tegenover Kenna staat, krijg je eigenlijk nooit echt het idee dat je je in de andere kant moet inleven, vind ik. Ik had dan ook vrij snel partij gekozen. Lange tijd blijf je je afvragen hoe het verhaal zal eindigen. Tijdens de afronding gaat het echter opeens wel heel erg snel. Maar dat was eigenlijk het enige aan dit boek dat ik iets minder vond.

Kenna’s verdriet raakte me heel erg. Stel je voor dat je zelf iemand heel erg mist en denk aan die persoon tijdens het lezen. Gegarandeerd dat je het niet droog houdt! Daarom geef ik Herinneringen aan hem vijf sterren.

5 sterren

Meer informatie over Herinneringen aan hem

 • Oorspronkelijke titel: Reminders of him
 • Uitgever: Zomer en Keuning
 • Verschijningsdatum: april 2022
 • Aantal pagina’s: 352
 • Verkrijgbaar als: paperback, e-book, luisterboek
 • ISBN:
  • Paperback: 9789020548648
  • E-book: 9789020548655
  • Luisterboek: 9789020548662

Plaats een reactie