Italië voor altijd – Nicky Pellegrino

Italië voor altijd van Nicky PellegrinoNadat Sarah-Jane zowel haar relatie als haar baan is kwijtgeraakt, besluit ze op reis te gaan door Italië. Daar strandt ze in Montenello, een klein bergstadje. Hier ontmoet ze verschillende mensen die haar doen inzien dat het leven en de liefde toch wel heel mooi kunnen zijn. Assunta woont al haar hele leven in Montenello. Ze is tevreden alleen, maar mede dankzij Sarah-Jane neemt haar leven toch een positieve wending. Italië voor altijd van Nicky Pellegrino laat je ernaar verlangen zelf ook je koffers te pakken en naar het zonnige zuiden te vertrekken.

Italië voor altijd in het kort

Sarah-Jane heeft een leuke baan en een relatie met haar leuke baas Tom. Helaas is het niet zo mooi als het lijkt, want hij laat haar in de steek. Voor Sarah-Jane is dat het moment om op reis te gaan naar Italië. Ze koopt een oude auto en vertrekt, samen met hondje Baxter. Kilometers lang gaat het goed. Maar dan, als ze in het bergstadje Montenello staat, begeeft de auto het.

Gelukkig is de plaatselijke bevolking heel behulpzaam. Voor ze het weet, staat de auto bij Riccardo, de plaatselijke monteur. En zit Sarah-Jane bij Assunta, die een kleine trattoria runt. Het gaat wel even duren voor de auto gemaakt is, dus Sarah-Jane neemt haar intrek in een huisje dat door het plaatselijke hotel verhuurd wordt. In afwachting van de auto maakt ze kennis met steeds meer dorpsbewoners en helpt ze Assunta een handje.

Assunta is al haar hele leven alleen. Ze vindt het wel goed zo, ze is gelukkig met haar leven. Ze heeft haar vader, haar broer en haar jeugdvriend Carlo. Nu Sarah-Jane in haar leven is verschenen, merkt ze dat dat het allemaal toch net wat makkelijker maakt.

Sarah-Jane vindt het fijn in Montenello maar ze wil nog wel verder trekken. Dan krijgt ze een verrassend bericht van Tom. Die verrassing blijkt echter niet zo mooi als ze aanvankelijk dacht. Gelukkig is er Riccardo, de monteur, met wie ze bijzonder goed kan opschieten. Haar verblijf in het Italiaanse stadje wordt toch nog wat langer dan ze had verwacht.

Mijn mening

In een oneindige zomer als die van 2022 heb je veel zomerse boeken nodig. Italië voor altijd is daar prima geschikt voor. Het leest lekker weg en het geeft je helemaal het gevoel dat je zelf ook op vakantie bent.

Sarah-Jane is een fijne hoofdpersoon. Het is makkelijk je in haar in te leven. Het duurde niet lang voordat ik eigenlijk zelf ook in de auto wilde stappen om naar Italië te rijden. Ik heb alleen helaas geen hond om me te vergezellen…

In dit type boek verwacht je dat alles goed afloopt. Ik kan dan ook rustig zeggen dat dat in dit boek ook het geval is, zonder al te veel te verraden. Wel vind ik het allemaal vrij soepel verlopen. Niet alles gaat meteen zoals in de ideale situatie, maar heel veel problemen komen de hoofdpersonen eigenlijk niet tegen. Een klein beetje meer had wel gemogen.

Dat het verhaal eigenlijk twee grote verhaallijnen bevat, die van Sarah-Jane en die van Assunta, maakt het een stuk interessanter om te lezen. Beide vrouwen hebben natuurlijk wel veel met elkaar te maken in het verhaal, maar het is erg leuk om ze allebei goed te leren kennen en hun ontwikkeling mee te maken.

Ik heb me uitstekend vermaakt met dit boek. Ik geef het daarom vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Italië voor altijd

 • Oorspronkelijke titel: To Italy, with love
 • Uitgever: De fontein
 • Verschijningsdatum: juni 2022
 • Aantal pagina’s: 352
 • Verkrijgbaar als: paperback, e-book, luisterboek
 • ISBN:
  • Paperback: 9789026159510
  • E-book: 9789026159527
  • Luisterboek: 9789026161155

Plaats een reactie