PAPER: kant-en-klaar nieuws

paperEerste indruk van PAPER

We hebben het druk, druk, druk. Naast werk, gezin, sport, vrienden en andere bezigheden willen we ook nog eens op de hoogte blijven van wat er in de wereld gebeurt. En we willen goed zijn voor het milieu. Elke dag een dikke papieren krant past daar niet bij. Ten eerste kost het veel te veel tijd om die helemaal door te lezen, ten tweede til je je een breuk aan al die dozen oud papier.

Digitaal krant lezen is al een hele vooruitgang. Maar dan zit je nog steeds met kilometers tekst waar je niet de tijd voor hebt. Een digitale krant als die van Metro is dan al heel handig: lekker compact en nog gratis ook.

Maar er zijn meer alternatieven: in 2015 is PAPER gestart. PAPER geeft je een selectie van het belangrijkste nieuws van de dag: elke dag 15 nieuwe artikelen, zes dagen per week. Zo kun je snel op de hoogte blijven, zonder een hele krant door te hoeven spitten.

PAPER lezen in een app of online

Je kunt het nieuws lezen via een app (Android of iOS) of online op de website. Dat is natuurlijk altijd handig. Zo kun je waar je ook bent het nieuws lezen. Wel moet je even wachten tot 12:00 uur, dan zijn de artikelen pas beschikbaar. Leuk voor de treinreis naar huis na het werk, bijvoorbeeld.

Je kunt PAPER offline in de app lezen. Als je hem eenmaal gedownload hebt, bijvoorbeeld met de WiFi-verbinding thuis of op het werk, dan kun je hem vervolgens dus ook elders lezen, waar je geen internetverbinding hebt. Nu hebben veel mensen tegenwoordig een voldoende groot 3G- of 4G-abonnement, maar je zal maar net door je databundel heen zijn en toch het nieuws willen volgen!

paper

De kosten

De app is gratis, het abonnement niet. De eerste maand krijg je nu gratis, dat is mooi meegenomen. Als je besluit een abonnement te nemen, betaal je vervolgens € 5,95 per maand. Dat is op zich niet zo veel, maar je krijgt dan ook een beperkt aanbod van nieuws.

PAPER: een goede keuze?

Mijn eerste indruk van PAPER is dat het een gemakkelijke manier is om snel op de hoogte te zijn van het laatste nieuws. Alleen kun je dat laatste nieuws ook op nu.nl lezen. En dat wordt continu bijgehouden dus dat nieuws zal nog actueler zijn. Wel handig is dat je PAPER ook offline kan lezen. Maar voor bijna 6 euro kun je ook een groter data-abonnement bij je telefoon nemen, zodat je wel online kunt lezen. Met andere woorden, ik zie het voordeel van PAPER eigenlijk niet zo. Ik zie het vooral als een leuk initiatief voor mensen die van snel en makkelijk houden en niet zo op de kosten letten.

Update

In augustus 2016 is bekend geworden dat Paper met ingang van september 2016 wordt overgenomen door Blendle.

Plaats een reactie