Onder de Italiaanse zon – Santa Montefiore

Onder de Italiaanse zon van Santa MontefioreIedereen in Badley Compton is verbaasd als Gracie spontaan een reis naar Italië boekt. Ze is namelijk al ruim veertig jaar nauwelijks het dorp uit geweest. Om haar in de gaten te houden, gaan Gracies dochter Carina en kleindochter Anastasia mee. Eenmaal in Italië herontdekken ze hun liefde voor rust, de natuur en vooral voor elkaar. Voor Gracie is het niet zomaar een reis. Voor haar is het een reis terug naar een geheim uit het verleden, waar ze nu eindelijk mee wil afrekenen. Onder de Italiaanse zon van Santa Montefiore laat je volledig opgaan in de mediterrane sfeer en de prachtige omgeving van Toscane.

Onder de Italiaanse zon in het kort

Gracie leidt een teruggetrokken bestaan in het kleine plaatsje Badley Compton. Ze vult haar dagen met haar honden en met een groepje vrouwen uit het dorp. Ze is tevreden met wat ze heeft en gaat nooit op reis. Als ze op een dag een advertentie in een tijdschrift ziet voor een kookcursus in Toscane, twijfelt ze echter geen moment en boekt ze de reis. Het hele dorp is verbaasd. Gracies dochter Carina ziet het niet zo zitten dat haar moeder in haar eentje afreist naar een vreemd land waarvan ze de taal niet spreekt. Daarom besluit ze samen met haar dochter haar moeder te vergezellen.

Het contact tussen Gracie en Carina was erg beperkt omdat Carina het altijd te druk had met haar werk. Daardoor is ook de band tussen Carina en haar dochter Anastasia niet erg hecht. Onder invloed van de Italiaanse zon besluiten ze echter allemaal hun reserves aan de kant te zetten en meer aandacht voor elkaar te hebben.

Tussen de kooklessen door vertelt Gracie aan Anastasia een verhaal uit haar verleden. Anastasia luistert gretig, ze had nooit gedacht dat haar oma zoiets meegemaakt kon hebben. Al snel is het haar duidelijk dat dit geheim de reden is dat ze nu met z’n allen in een Italiaans kasteel logeren. En dat ze actie moet ondernemen om te zorgen dat haar oma krijgt waar ze voor is gekomen.

Mijn mening

Onder de Italiaanse zon is echt een heerlijk zomers boek, zelfs als je het in de winter leest. Je wordt zo de Toscaanse natuur in getrokken en voelt je helemaal op vakantie. Het hele boek draait om de liefde. Tussen de verschillende gasten in het kasteel gebeurt van alles en ook het geheim van Gracie draait om de liefde. Misschien een beetje veel van het goede soms, maar ach, het is zo’n lekker zomers verhaal, dan mag dat.

Overigens is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het verhaal van Gracie is deels ook heel serieus. Dat geeft het geheel de nodige afwisseling en zorgt dat het niet te zoet wordt. Het verhaal dat Gracie vertelt, is eigenlijk best wel een beetje spannend. In ieder geval kon ik niet wachten om te lezen hoe het af zou lopen.

Gracie, Carina en Anastasia vertellen het grootste deel van het verhaal. Er is echter ook een rol weggelegd voor Flappy, een vrouw uit Badley Compton. Deze dame denkt dat ze over het dorp heerst en dat iedereen tegen haar op kijkt. Haar manier van denken en praten zorgt voor een flinke dosis humor in het boek.

Alles bij elkaar heb ik dus enorm genoten van dit boek. Daarom geef ik het vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Onder de Italiaanse zon

 • Oorspronkelijke titel: The temptation of Gracie
 • Uitgeverij: Boekerij
 • Verschijningsdatum: mei 2019
 • Aantal pagina’s: 400
 • Verkrijgbaar als:
  • Paperback (ISBN: 9789022586389)
  • Ebook (ISBN: 9789402310382)
  • Luisterboek (ISBN: 9789052860947)

Plaats een reactie