Nieuw: De levenden en de doden – Nele Neuhaus

Ben je op zoek naar een recensie van dit boek? Klik dan hier!

De levenden en de doden van Nele NeuhausNele Neuhaus is al een tijdje een van mijn favoriete schrijfsters. Ik heb eens ergens gelezen dat ze de Duitse zus van Karin Slaughter wordt genoemd. Nu is Karin Slaughter ook een van mijn favorieten en ik ben het helemaal eens met deze vergelijking. Neuhaus schrijft spannende boeken met een groot aantal diepere lagen. Je moet je verstand er altijd wel bij houden om alle personages uit elkaar te houden en hun onderlinge verbanden te doorgronden. Uiteindelijk blijkt altijd weer dat alles toch wel logisch in elkaar zit.

Toen ik zag dat er weer een nieuw boek van Nele Neuhaus uit gaat komen: De levenden en de doden, werd ik helemaal blij. Nu kan ik eindelijk gaan lezen hoe het verder gaat met Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein. De levenden en de doden ga ik zeker op mijn lijst te lezen boeken zetten. Ik ben benieuwd wat voor gruwelijkheden ze nu weer bedacht heeft. De titel doet in ieder geval het ergste vermoeden.

Nele Neuhaus is een mooi voorbeeld van wat je kunt bereiken met talent en doorzettingsvermogen. Eerst gaf ze haar boeken in eigen beheer uit, uitgevers geloofden er niet in. Vervolgens is ze uitgegroeid tot een zeer populaire schrijfster.

Uitgeverij Q schrijft over De levenden en de doden:
Rechercheur Pia Kirchhoff staat op het punt om op huwelijksreis te gaan als een sluipschutter een slachtoffer maakt. Pia besluit de reis uit te stellen en haar baas Oliver von Bodenstein te hulp te schieten bij deze zaak. Er vallen al snel meer doden en het lukt de politie niet een verband te ontdekken. De druk in het politiekorps om resultaten te boeken neemt toe. Langzaam maar zeker ontstaat de indruk dat iemand met een uiterst doelgerichte wraakneming bezig is.

De levenden en de doden – Nele Neuhaus

  • Uitgeverij: Uitgeverij Q
  • Verschijningsdatum: 2 juni 2015
  • ISBN (paperback): 9789021458472

2 gedachten over “Nieuw: De levenden en de doden – Nele Neuhaus”

    • Ga je er een recensie van schrijven? Daar ben ik dan benieuwd naar, ik heb nog zoveel boeken liggen dat ik vrees dat ik voorlopig niet aan deze toekom. Maar ben ook erg benieuwd.

Plaats een reactie