Nextory – onbeperkt boeken lezen en luisteren

Onbeperkt boeken lezen met het hele gezin? Of toch liever een boek luisteren? Bij Nextory kan het allemaal. Voor € 11,99 per maand heb je een abonnement voor onbeperkt lezen en luisteren op je telefoon voor één persoon. Wil je met je hele gezin gebruik maken van het abonnement, dan betaal je € 23,99 voor vier personen. Ben je met z’n tweeën of drieën? Ook daar is een aangepaste prijs voor. Nextory is de eerste die ik tegenkom die zo’n soort familie-abonnement heeft. Lees je niet alleen dan is dit voordeliger dan de prijs die andere aanbieders vragen.

Aanbod van Nextory

Natuurlijk is de prijs van een abonnement belangrijk, maar minstens net zo belangrijk is het aanbod van boeken. Dat valt bij sommige aanbieders nogal tegen. Ik heb even bij Nextory rondgekeken, en daar valt het me mee. Er zijn best veel boeken te krijgen die ik gelezen heb. Wel is het zo dat niet alle boeken beschikbaar zijn als e-book, maar soms alleen als luisterboek. En daar moet je van houden.

Er zijn boeken in het Nederlands en het Engels. De Engelstalige boeken zijn in de meerderheid, maar het aanbod van Nederlandstalige boeken is ook ruim. De claim dat er honderdduizenden boeken beschikbaar zijn, lijkt echter wat overdreven. Mijn inschatting is dat het met nog geen 20.000 wel ophoudt als je alleen Nederlands leest.

Gebruik

De boeken van Nextory zijn alleen te lezen of luisteren op je telefoon of tablet. Dat kan via een app voor Android of iOS. Lezen op een e-reader is er dus niet bij. Wat leuk lijkt is dat je voor jezelf een leesdoel kan instellen en dat er een leesdagboek wordt bijgehouden. Wat dit precies inhoudt, vermeldt de website helaas niet. Maar het klinkt interessant, vooral voor veellezers die van een uitdaging houden. Overigens kan je de boeken offline lezen en luisteren, dus ook als je even geen WiFi-verbinding hebt, kun je gewoon doorgaan.

Is Nextory iets voor jou?

Het is heel eenvoudig om daar achter te komen. Je kan de dienst 14 dagen gratis proberen. Als het bevalt, dan hoef je niets te doen. Bevalt het niet? Dan kun je op elk moment met ingang van de volgende betaalperiode opzeggen. Je kunt het dus twee weken proberen zonder ook maar iets te betalen. Door op onderstaande plaatje te klikken, kom je op de website van Nextory en kun je het zelf proberen!

Plaats een reactie