BookBeat – onbeperkt boeken lezen en luisteren

Als veellezer ben ik altijd geïnteresseerd in aanbieders van veel boeken voor weinig geld. Daarom heb ik ook al jaren een abonnement bij Bookchoice. Nadeel van Bookchoice is dat je daar elke maand acht boeken krijgt, zonder dat je zelf kan kiezen. Dat probleem is opgelost door BookBeat: een organisatie waar je tegen een vast maandelijks bedrag onbeperkt boeken kan luisteren en e-books kan lezen.

Wat is er goed aan BookBeat?

Gratis proberen

Wat rondkijken op de website van BookBeat levert al meteen een aantal pluspunten op. Wat ik bijvoorbeeld goed vind, is dat je start met een gratis proefperiode van een maand. Zo kun je rustig kijken of BookBeat iets voor je is. Blijf je daarna klant, dan betaal je per maand. Je zit er dus nooit lang aan vast, als je merkt dat je er toch niet voldoende gebruik van maakt.

De prijs van BookBeat

Een tweede goede eigenschap van BookBeat is de prijs. Je leest en luistert onbeperkt voor € 11,99 per maand. Dat is de prijs van één gemiddeld geprijsd boek of twee goedkope boeken. Lees je twee tot drie boeken per maand dan ben je dus al voordeliger uit. Oké, dat is dan wel weer een stuk duurder dan Bookchoice, maar daar krijg je voor terug dat je vrije keuze uit de boeken hebt.

Gebruiksgemak

BookBeat heeft een app waarmee je naar de boeken kunt luisteren. Bovendien kun je de boeken in de app downloaden, zodat je ze ook kunt beluisteren als je geen internetverbinding hebt. Lezen zou ook moeten kunnen, maar daar zegt de website verbazingwekkend weinig over.

Wat is minder goed geregeld?

Aanbod van boeken

Als ik even door het aanbod van boeken heen wandel, vind ik eigenlijk best weinig bekende boeken. Het totale aanbod Nederlandstalige boeken lijkt ook wat tegen te vallen. Als je liever naar Engelstalige boeken luistert, dan is het aanbod al een stuk groter. Wil je boeken lezen in plaats van luisteren, dan is het aanbod nog beperkter.

Gebruiksgemak

De website is grotendeels in het Engels. Het is even zoeken naar Nederlandse boeken. Maar voordeel is dan misschien weer dat je kunt kiezen in welke taal je luistert of leest, want er zijn ook boeken beschikbaar in het Fins, Zweeds en Deens en ook in het Duits, Spaans en Italiaans. Leuk dus als je een van die talen aan het leren bent.

Ik kan nergens iets vinden over of je boeken kan downloaden en op een e-reader zetten. Als je ze echt alleen op je telefoon kunt lezen dan vind ik dat een groot nadeel. Het scherm is nogal klein en het is vermoeiend voor de ogen.

Moet je een abonnement bij BookBeat nemen?

Er is maar één manier om erachter te komen of BookBeat wat voor je is en dat is door gewoon die gratis proefperiode te starten. Door het te gebruiken kom je er pas echt achter wat het is. Dus klik op onderstaande plaatje om direct naar de website te gaan en daar je proefperiode te starten. En vergeet niet later nog even een reactie op dit bericht achter te laten met je ervaring!

1 gedachte over “BookBeat – onbeperkt boeken lezen en luisteren”

  1. Ha Paulien, ik heb even op Bookbeat (kende ik nog niet) gekeken en ben ’t helemaal met je eens. (Nieuwere) Nederlandse boeken zijn niet bepaald oververtegenwoordigd. Hoewel er sporadisch een e-boekicoontje staat aangegeven, bestaat de meerderheid wel uit audioboeken. Volgens de FAQ is er geen mogelijkheid e-boeken te downloaden en op een e-reader te zetten. Je bent dus inderdaad veroordeeld tot telefoon/tablet. Ik denk dat er sites te vinden zijn met een ruimer assortiment voor die prijs.

    Beantwoorden

Plaats een reactie