Luisterrijk: een boekwinkel vol met luisterboeken

Luisterrijk: winkel voor audioboekenEen hele tijd geleden schreef ik al eens over mijn eerste ervaring met luisterboeken. Ik was toen gematigd positief. Het ging voornamelijk over de audioboeken van Bookchoice. Ik zag er wel de voordelen van in, maar het had ook nadelen. Uiteindelijk ben ik niet verder gegaan met luister-lezen omdat ik via Bookchoice ook altijd hetzelfde e-book heb en dat heeft dan toch mijn voorkeur. Ik kan me echter voorstellen dat er mensen zijn die liever luisteren dan lezen. Zo kende ik iemand die door ziekte niet meer in staat was goed te lezen, maar luisteren ging nog wel. De audioboeken maakten op dat moment zijn leven net een beetje aangenamer. Daarom wil ik graag vertellen over een website die al vijftien jaar bestaat, maar die ik nog niet kende: Luisterrijk.

Luisterrijk

Luisterrijk is een webwinkel die gespecialiseerd is in luisterboeken. Het zal je er dus niet gebeuren dat je een boek zoekt, het vindt en er dan achter komt dat het niet als audioboek verkrijgbaar is. De winkel heeft een ruim assortiment, ook in andere talen. Wat dacht je van Pippi Langkous in het Fries?

Weet je precies wat je zoekt, dan kun je een zoekwoord opgeven en zo snel je boek vinden. Weet je het nog niet? Dan kun je op allerlei kenmerken zoeken, zoals categorie, taal, leeftijd of prijs. Er zijn zelfs gratis boeken te vinden. Om te kijken of je een boek leuk vindt, zijn er luistervoorbeelden beschikbaar. Zo krijg je vast een voorproefje van wat je kan verwachten.

In tegenstelling tot Bookchoice heb je voor Luisterrijk geen abonnement nodig. Het is ook gewoon een winkel natuurlijk. Wel zo handig als je een specifiek boek zoekt, of als je maar heel zelden een boek luistert.

Luisteren kan via de app van Luisterrijk. Maar dat hoeft niet. Je kunt het boek ook als mp3-bestand downloaden afspelen op elk apparaat dat dat formaat aankan. Voordeel van de Luisterrijk-app is wel dat deze speciaal voor het luisteren van boeken is gemaakt. Ik heb hem niet getest, maar ik kan me voorstellen dat dit toch wel handig kan zijn. Zo downloadt de app automatisch je aankopen, onthoudt hij waar je gebleven bent en kun je door de hoofdstukken springen.

Cadeautje?

Ken je iemand die graag boeken luistert en een cadeau verdiend heeft? Dan kun je een cadeaubon kopen. Die krijg jij dan als pdf-bestand en kun je ofwel uitprinten, ofwel digitaal aan de gelukkige ontvanger overhandigen. Hij of zij kan dan met het cadeautegoed een mooi boek uitzoeken. Leuk om te krijgen, toch?

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens rond op de website van Luisterrijk!

2 gedachten over “Luisterrijk: een boekwinkel vol met luisterboeken”

  1. Wat een leuke bespreking van onze webshop!
    Speciaal voor de Boeken-ID lezers die een keertje bij ons een luisterboek willen kopen hebben we een aardigheidje: 10% korting op het hele assortiment. Gebruik actiecode BOEKENID21 bij het afrekenen.(Geldig t/m 31 oktober 2021)

    Huub van Team Luisterrijk.

    Beantwoorden

Plaats een reactie