Het achtste boek – Alex Pavesi

het achtste boek van Alex PavesiLang geleden schreef Grant McAllister een boek bestaande uit zeven misdaadverhalen. Redacteur Julia wil het boek opnieuw uitgeven en gaat daarom met Grant in gesprek over de verhalen. Ze ontdekt verschillende dingen die niet kloppen en confronteert Grant daarmee. Zowel Grant als Julia heeft echter eigen belangen bij de verhalen. Het achtste boek van Alex Pavesi is een thriller in een hele aparte vorm. En niet zijn achtste maar zijn eerste boek 😜.

Het achtste boek in het kort

Vijfentwintig jaar geleden schreef Grant McAllister een reeks van zeven misdaadverhalen die hij bundelde in één boek: The White murders. Geen enkele uitgeverij wilde het uitgeven, dus deed hij dat in eigen beheer. Jaren later wil de kleine uitgeverij Blood Type Books het boek alsnog uitgeven. Daarom gaat redacteur Julia naar het eiland waar Grant zijn dagen slijt. Ze lezen samen alle verhalen en Grant probeert Julia de logica van de verhalen uit te leggen. Julia ontdekt echter in elk verhaal dingen die niet lijken te kloppen.

Rond de tijd dat de verhalen geschreven werden, is er ook een echte moord gepleegd. De jonge Elizabeth White werd gewurgd en er is nooit een dader gepakt. Julia ziet een relatie tussen deze zaak en het boek. Volgens Grant is het echter toeval. Julia heeft echter zo haar twijfels bij het ontstaan van de verhalen en ze verzint een list om achter de waarheid te komen.

Grant ondertussen heeft zijn eigen waarheid, die hij angstvallig verborgen probeert te houden. De vraag is alleen of de tijd hem niet toch inhaalt.

Mijn mening

Dit is heel bijzonder verhaal. Het zijn zeven losstaande verhalen die bij elkaar gehouden worden door een achtste verhaal. Op zich heel origineel, maar of het nou zo’n succes is, vraag ik me af. Het boek bevat afwisselend hoofdstukken van ‘het achtste boek’ en de zeven misdaadverhalen. Daardoor raak je steeds uit de grote verhaallijn en lees je steeds weer dingen die totaal ergens anders over gaan. Dat maakt het niet gemakkelijk om dit boek te volgen.

Eerlijk gezegd vond ik de schrijfstijl van het personage McAllister niet zo geweldig. Het deed nogal ouderwets aan. Ik zou van hem geen boek gaan lezen. Maar ja, hij heeft wel de helft van het boek van Pavesi geschreven. Het totaal sprak me dan ook niet erg aan. Hoewel de stukken van het achtste boek me wel beter bevielen.

Ik denk dat dit een type boek is waar je van moet houden. Ben je fan van korte verhalen, dan denk ik dat het je wel zal bevallen. Dan is het overkoepelende verhaal een leuke extra twist. Hou je wat meer van spanning die langzaam opgebouwd wordt zonder al te veel grote, ogenschijnlijk onbelangrijke, afleidingen, dan is dit boek waarschijnlijk niet iets voor jou. Ik behoor tot die laatste groep dus ik vind het helemaal niet erg dat het boek uit is en dat ik door mag met het volgende.

3 sterren

Meer informatie over Het achtste boek

 • Oorspronkelijke titel: Eight detectives
 • Uitgeverij: De Fontein
 • Verschijningsdatum: februari 2021
 • Aantal pagina’s: 320
 • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
 • ISBN (paperback): 9789026151163
 • ISBN (e-book): 9789026151170

2 gedachten over “Het achtste boek – Alex Pavesi”

 1. Wat kan de oorzaak zijn dat ik geen boeken meer digitaal ontvang
  Ik ben hier erg boos over .Betalen doe ik automatisch
  Dit is mijn 3e e-mail ik wil dat u het direct in orde maakt.
  A Griese

  Beantwoorden
  • Beste A Griese,
   Ik begrijp dat u het vervelend vindt dat u boeken waar u voor betaald heeft, niet ontvangt. Ik wil u echter adviseren uw klacht te richten aan het bedrijf waar u aan betaald heeft en van wie u de boeken zou moeten krijgen. U heeft nu een reactie geplaatst onder een boekrecensie op een boekenblog. Dat helpt niet want ik kan niets voor u regelen en dat zullen de overige bezoekers van deze website ook niet kunnen. Succes!
   Vriendelijke groet, Paulien.

Plaats een reactie