Lees dit boek – nieuwe boeken zoeken

Lees dit boek: app voor je tablet of smartphone

Lees dit boek: informatie over boek en auteurEr komen steeds meer bedrijven die het je gemakkelijk proberen te maken om digitaal te lezen. Denk maar aan Elly’s Choice, de VakantieBieb en Bliyoo. Een ander leuk initiatief is Lees dit boek. Het is een app van WPG Uitgevers BV waarin je fragmenten van boeken kunt lezen en vervolgens de boeken met korting kunt kopen. Soms worden er hele boeken voor beperkte tijd gratis aangeboden. Klinkt goed, maar is het dat ook?

Lees dit boek is een app die te krijgen is voor Android en iPad/iPhone. De app bevat 20 boeken. Wekelijks worden er nieuwe titels toegevoegd en verdwijnen er weer titels. Elk boek staat dus beperkte tijd in de app. In de app kun je een boek aanklikken en vervolgens informatie over het boek en de auteur lezen. Als je na het lezen van het fragment besluit het boek te kopen, dan word je naar de iBookstore of Google Play Books gestuurd. Daar kun je dan de boeken met korting kopen.

Aanbod van Lees dit boek

ELees dit boek: overzichtsschermr zijn steeds 20 boeken in de app te vinden. Als ik naar het aanbod van titels kijk, dan word ik daar niet direct warm van. Er zitten op dit moment (midden juli 2015) precies nul titels bij waar ik wel eens van gehoord heb. Om uit te zoeken of er iets bij is wat ik zou willen lezen, zou ik dus alle boeken moeten bestuderen. Daar zijn natuurlijk die fragmenten voor bedoeld. En toch vind ik het prettiger om een boek tegen te komen waarvan ik denk: ja, dat wilde ik toch al lezen. Als alles onbekend is, ontmoedigt dat mij. Ik geef toe, ik ben soms een beetje lui.

Lezen

De boekfragmenten lees je in de app, je kunt ze niet downloaden en in je favoriete app lezen. Je kunt vrijwel niets instellen, alleen voor het lettertype heb je de keuze uit vier. Zijn de letters te klein, dan heb je pech. Inzoomen lukt mij niet op mijn Samsung tablet. De app is dus duidelijk niet bedoeld om veel in te lezen.

Gratis boeken

20150711 Lees dit boek - lezenAf en toe biedt de app een boek volledig gratis aan. Dat staat dan aangegeven bij het boek. Je zou het boek dan gedurende een bepaalde tijd in de app helemaal moeten kunnen lezen. Om dat te mogen, moet je een account hebben en ingelogd zijn. Ik heb het geprobeerd, maar het is mij niet gelukt een heel boek te voorschijn te toveren. Dit is dus een leuk lokkertje maar het wordt niet waargemaakt. En als het al wel zou lukken, dan kun je die gratis boeken alleen in de app zelf lezen, wat dus niet ideaal is.

Lees dit boek: mij niet gezien

Het klinkt mooi, maar in de praktijk valt het me vies tegen. De zogenaamd gratis te lezen boeken zijn onbereikbaar, het aanbod is niet interessant en de app leest niet prettig. Kopen van de boeken moet via de iBookstore of Google Play Store. Bij Google kun je alleen betalen met creditcard of PayPal. Heb je dat niet, dan kun je niets kopen. Niet handig. Nee, ik blijf lekker bij Elly’s Choice, aangevuld met af en toe een boek van bol.com of de Kobo-winkel.

Toch geïnteresseerd? Hier vind je de website van Lees dit boek.

Waar koop jij het liefst je ebooks?

Plaats een reactie