Kiekeboe – Chris McGeorge

Kiekeboe van Chris McGeorgeZes vrienden varen met een boot een kanaaltunnel in. Alleen Matthew McConnell komt er weer uit. Hij wordt gearresteerd maar de vijf worden nooit gevonden. Ten einde raad zoekt hij hulp bij Robin Ferringham, die een boek schreef over zijn verdwenen vrouw. Robin bijt zich vast in de zaak, vooral om meer te weten te komen over de vermissing van zijn vrouw. Dit wordt hem niet in dank afgenomen door de plaatselijke bevolking. Met gevaar voor eigen leven zet hij door. Kiekeboe van Chris McGeorge is een intrigerend boek, want wat er gebeurt, lijkt onmogelijk te zijn.

Kiekeboe in het kort

Het is drie jaar geleden dat de vrouw van Robin Ferringham verdween, als hij een vreemd telefoontje krijgt. Een zekere Matthew beweert dat hij door deze vrouw gebeld is en dat hij Robin om hulp moet vragen als hij in de problemen zit. En dat is nu. Zijn vijf beste vrienden zijn verdwenen en hij krijgt de schuld.

Robin bedenkt zich geen moment en vertrekt meteen naar Marsden, waar de vijf verdwenen zijn. Hij gaat niet zo zeer om Matthew te helpen, maar vooral om meer te weten te komen over zijn vrouw. Voor hij met Matthew gaat praten, zoekt Robin eerst meer informatie over de verdwijningen op internet. Er blijkt verrassend weinig over geschreven te zijn in de media.

Als Robin in Marsden is, krijgt hij al snel de eerste signalen dat hij niet welkom is. Blijkbaar wil het stadje de hele situatie graag in de doofpot houden. Hij krijgt dan ook niet veel hulp van de mensen. Er is echter één persoon die ook op zoek is naar de waarheid: Sally. Samen met haar graaft Robin stukje bij beetje de waarheid op. Maar zal hij weten wat er met zijn vrouw Sam is gebeurd voordat hij er zelf aan gaat?

Mijn mening

Dit is weer zo’n fijn origineel boek. Heel lang blijf je in totale verwarring over hoe het kan dat vijf mensen zomaar verdwenen zijn. Zes eigenlijk, als je de vrouw van Robin ook meetelt. Gedurende het verhaal word je een aantal keer op het verkeerde been gezet. Het blijft dus steeds spannend. Pas tegen het einde krijg je te horen wat er werkelijk is gebeurd. En dat vond ik helaas toch een beetje vergezocht.

Het verhaal leest lekker. Het vraagt er om om het boek steeds maar weer op te pakken en door te lezen. Het verhaal wordt voornamelijk door Robin verteld. Pas tegen het einde, als de waarheid aan het licht komt, komen anderen aan het woord. Je weet dus steeds niet meer dan de hoofdpersoon en kunt zo goed met hem meedenken.

Robin krijgt hulp van iemand uit het dorp. Wat haar belang daarbij is en waarom zij zich zo geheimzinnig gedraagt, wordt niet echt duidelijk. Hoe langer ik erover nadenk, hoe minder blij ik eigenlijk wordt van dit boek. Het was leuk om te lezen maar liet me wel met een wat onbevredigd gevoel achter. Daarom beperk ik me toch maar tot drie sterren.

3 sterren

Meer informatie over Kiekeboe

  • Oorspronkelijke titel: Now you see me
  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Verschijningsdatum: juni 2019
  • Aantal pagina’s: 304
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789024585939, 9789024590407
  • ISBN (e-book): 9789024585946

2 gedachten over “Kiekeboe – Chris McGeorge”

Plaats een reactie