Het kwaad in jou – Karen Rose

Het kwaad in jou van Karen RoseAls de jonge Jazzie iets verschrikkelijks heeft meegemaakt, wil ze niet meer praten. Therapeute Taylor Dawson lijkt tot haar door te kunnen dringen. Zij heeft echter zelf ook iets op te lossen. Haar moeder heeft haar altijd verteld dat haar vader een monster is. Maar nu gaat ze hem eindelijk ontmoeten. Hij blijkt toch niet zo erg te zijn en er gaat een wereld open voor Taylor. Een nieuwe familie, nieuwe vriendschappen maar ook een nieuw gevaar. Het kwaad in jou van Karen Rose is bijna niet weg te leggen, zo spannend en ontroerend is het.

Het kwaad in jou in het kort

Als de elfjarige Jazzie thuiskomt, treft ze de voordeur open. Eenmaal binnen hoort ze vreemde geluiden. Ze besluit om zich te verstoppen zodat degene die binnen is, haar niet ziet. Maar zij hoort hem wel en ze weet wie het is. Dat brengt haar in groot gevaar en dat weet ze. Terwijl ze verstopt zit, zie ze wat de indringer heeft gedaan: haar moeder is vermoord.

Jazzie en haar zusje krijgen therapie om de gruwelijke gebeurtenissen te verwerken. Therapeute Taylor Dawson is van de andere kant van het land gekomen om als stagiaire te komen werken op de boerderij waar de meisjes komen. Ze is er echter niet alleen voor haar stage. Taylor heeft ook haar eigen agenda. Ze hoopt er namelijk kennis te maken met haar echte vader.

Taylors moeder heeft haar altijd verteld dat haar vader haar mishandeld heeft en dat hij heel gevaarlijk is. Met haar nieuwe man is Taylors moeder altijd op de vlucht geweest en uiteindelijk hebben ze zich in een afgelegen boerderij met een nieuwe identiteit verstopt. Taylors echte vader heeft haar dan ook nooit gevonden. Maar na al die jaren weet Taylor eindelijk dat hij niet zo slecht is als haar moeder haar heeft doen geloven en gaat ze naar hem op zoek.

In haar nieuwe omgeving maakt Taylor veel vrienden, maar het brengt haar leven ook in gevaar als ze Jazzie wil helpen. De moordenaar ziet haar als een bedreiging die hij uit de weg wil ruimen. Wie zal slimmer zijn, deze gevaarlijke gek of de groep mensen die Taylor om zich heen heeft verzameld?

Mijn mening

Voor een boek van Karen Rose bevat Het kwaad in jou relatief weinig bloed en geweld. Natuurlijk spuit het er op een gegeven moment wel uit, maar de nadruk ligt meer op de verhoudingen tussen de mensen. En dat gaat Rose goed af, moet ik zeggen. Ik heb van het verhaal genoten.

Zo goed als alle belangrijke personages in het boek komen aan het woord. Het is dan ook vrijwel altijd duidelijk wat ieders motieven zijn. Nu houden sommige mensen wel het een en ander voor zich, zodat het toch echt wel spannend blijft. En hoewel je eigenlijk in het begin al weet wie de moordenaar is en wat de karakters van de verschillende personen zijn, blijft het toch spannend. De gebeurtenissen die nog volgen, zijn onvoorspelbaar en houden je op het puntje van je stoel.

Binnen de hoofdstukken wordt bij de wisseling van personages steeds aangegeven op welke tijd en plaats we ons bevinden. Daaraan, en aan sommige opmerkingen in het verhaal, zie je dat het geheel zich in maar een paar dagen tijd afspeelt. Tijdens het lezen lijkt het echter alsof er veel meer tijd verstrijkt, zo veel gebeurt er.

Het boek leest vlot, de schrijfstijl is aangenaam. Af en toe is het een beetje verwarrend omdat er zoveel personages zijn. Ik vind het verhaal mooi en lekker spannend. Daarom geef ik het vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Het kwaad in jou

  • Oorspronkelijke titel: Monster in the closet
  • Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein
  • Verschijningsdatum: februari 2019
  • Aantal pagina’s: 464
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789026145902
  • ISBN (e- book): 9789026145919

Plaats een reactie