De mooiste dag van je leven – Tamara Haagmans

De mooiste dag van je leven van Tamara HaagmansIn de kringloopwinkel waar Krista werkt, wordt een trouwjurk afgeleverd. Krista kan niet geloven dat het de bedoeling was dat deze jurk daar terechtkwam, dus gaat ze op zoek naar de eigenaar. Dat leidt tot een bijzondere ontmoeting met Roy. Zowel Roy als Krista moet nog afrekenen met zaken uit het verleden. Kunnen ze dit samen aan? De mooiste dag van je leven van Tamara Haagmans is een heerlijk boek om even weg te vluchten uit het dagelijks leven.

De mooiste dag van je leven in het kort

Krista werkt in een kringloopwinkel. Elke dag hoopt ze op een pareltje te stuiten, iets wat haar dag helemaal goed maakt. Wat ze echter totaal niet verwacht, is de jurk die collega Marthe uit een van de aangeleverde dozen tevoorschijn heeft gehaald. Het is een supermooie trouwjurk die Krista ook nog eens precies past. Ze besluit hem te kopen, ook al heeft ze geen trouwplannen. Ze heeft niet eens een vriend.

Als Krista thuis de inhoud van de doos met de trouwjurk beter bekijkt, vindt ze een aantal persoonlijke zaken. Het kan toch niet zo zijn dat dit echt naar de kringloopwinkel had gemoeten? Krista besluit op zoek te gaan naar de eigenaar. Dit blijkt Roy te zijn. Een leuke jonge vent die een zwaar verlies te verwerken heeft.

Krista en Roy worden vrienden. Ze vinden elkaar leuk maar Roy is niet toe aan een relatie en Krista heeft ook een verleden waar ze nog niet eerlijk over wil zijn. Kunnen ze op deze manier een relatie in stand houden, of is zelfs vriendschap onmogelijk?

Mijn mening

De mooiste dag van je leven zal het niet zijn als je dit boek in een keer uitleest, maar een hele fijne dag zal het zeker wel zijn. Het is gewoon een heel lekker verhaal. Je weet natuurlijk al dat het goed gaat aflopen, maar de manier waarop is niet meteen duidelijk. Echt gemene mensen zijn er eigenlijk niet in dit boek. Ideaal om vrolijk van te worden dus.

Hier en daar is het wat ongeloofwaardig, zoveel toevalligheden zijn er. Maar die zijn allemaal nodig om het verhaal optimaal verslavend te maken. Want verslavend is het wel. Je droomt zo lekker weg in het leven van Krista dat je eigenlijk niet wakker wil worden om bijvoorbeeld te gaan slapen. Het scheelt dat het boek niet heel dik is. Jammer dat je niet langer van het verhaal kan genieten, maar dat is wel beter voor je nachtrust.

Krista vertelt het hele verhaal, op een klein stukje na waarin Roy over zijn verleden mag vertellen. Dat hoofdstuk is een beetje een vreemde eend in de bijt. Toch vind ik het zo veel beter dan dat Roy op een kunstmatige manier aan Krista zou vertellen wat hem overkomen is.

De schrijfstijl beviel mij goed. Het verhaal leest vlot en er zit humor in. Alles bij elkaar dus zeker voldoende voor vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over De mooiste dag van je leven

  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Verschijningsdatum: juni 2019
  • Aantal pagina’s: 240
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789024585212
  • ISBN (e-book): 9789024585229

Plaats een reactie