Insomnia – Jilliane Hoffman

Insomnia van Jilliane HoffmanOp een avond komt de zeventienjarige Mallory niet thuis. Alleen haar bebloede jas en tas worden gevonden. Ze voldoet aan het profiel van de gevreesde seriemoordenaar die zich de handyman noemt. Daarom vreest iedereen het ergste. Tot Mallory opeens weer verschijnt en beweert aan de handyman ontsnapt te zijn. Is dit echt waar of heeft hij nu juist de jacht op haar geopend? De titel Insomnia van dit boek van Jilliane Hoffman slaat dan misschien wel op een van karakters, je zal er zelf ook slapeloze nachten van krijgen!

Insomnia in het kort

Er waart een seriemoordenaar rond. Hij heet de handyman, omdat hij graag gebruikmaakt van allerlei gereedschappen. Hij heeft een voorkeur voor kleine vrouwen met lang, donker haar en groene ogen. Laat de zeventienjarige Mallory nu precies aan die omschrijving voldoen. Als zij na een feestje niet thuiskomt, is de aanname dan ook dat ze in handen is gevallen van deze gevaarlijke figuur. De vondst van haar bebloede jas en haar tasje zorgen dat alle eenheden van de politie naar haar op zoek gaan.

Dan duikt Mallory opeens op. Verward, onder de muggenbeten en gewond. Ze bevestigt dat ze door de handyman is meegenomen, maar ze zou de eerste zijn die aan hem ontsnapt is. Rechercheur Dees gelooft haar niet. De handyman zou nooit iemand laten ontsnappen. Hoe dan ook, Mallory is haar leven niet meer zeker. De handyman zal nu juist zijn aandacht op haar gaan richten.

Mallory vlucht naar de andere kant van het land en begint een nieuw leven met een nieuwe identiteit. Een paar jaar gaat het goed. Tot ze teruggaat naar Florida om daar verder te studeren. Op dag 1 van het nieuwe collegejaar vindt ze haar auto terug met vier lekke banden. Het werk van een voormalig vriendje, denkt ze, omdat die jongen juist die dag opeens bij haar huis opdook. Maar is dat wel zo?

De jonge politie-agent Colton Beck, die een oogje op Mallory heeft, weet niets van haar achtergrond. Maar zodra hij ontdekt wat ze heeft meegemaakt, vertrouwt hij haar volledig. Opnieuw verdwijnt Mallory. Deze keer is er echter niemand die haar zoekt en is ze helemaal op zichzelf aangewezen. Gaat de handyman deze keer doen wat hij eerder niet heeft kunnen doen, namelijk Mallory toevoegen aan zijn steeds langer wordende lijst van slachtoffers? Niet als het aan rechercheur Dees en agent Beck ligt!

Mijn mening

Dit is nou echt een boek waar ik wakker van heb gelegen. Niet alleen omdat ik het zo snel mogelijk wilde uitlezen om er maar achter te komen hoe het afloopt, maar ook omdat de gebeurtenissen zo gruwelijk zijn dat je maar beter alert kan blijven. Stel dat die engerd je in je dromen komt opzoeken!

Het gegeven dat iemand zegt ontsnapt te zijn aan een seriemoordenaar om vervolgens alsnog door die moordenaar te pakken genomen te worden, kende ik nog niet. In dat opzicht is het dus zeker een origineel verhaal.

Insomnia begint gelijk al spannend. Je krijgt eerst wat te lezen over de achtergrond van de dader. Een mooi begin want zo begrijp je zelfs een beetje waarom hij doet wat hij doet. Vervolgens gaat het gelijk verder met de verdwijning van Mallory. Door het hele boek wordt de spanning steeds verder opgebouwd. Zelfs als je (ruim voor het einde) denkt te weten hoe het zit, heeft Hoffman nog een verrassing voor je in petto. Het blijkt allemaal zelfs nog wat spannender te kunnen. Zeg dus maar dag tegen je nachtrust.

Het boek bestaat uit veel korte hoofdstukken die voor een groot deel vanuit Mallory verteld worden. Ook Dees en de dader komen aan het woord. De dader verraadt echter niet te veel. De snelheid blijft er lekker in en je hebt regelmatig een natuurlijke pauze. Als je dan even het boek weg wil leggen, dan kan dat. De schrijfstijl is prima, het leest lekker weg. Alles bij elkaar is Insomnia zeker vier sterren waard.

4 sterren

Meer informatie over Insomnia

  • Oorspronkelijke titel: Insomnia
  • Uitgeverij: De Fontein
  • Verschijningsdatum: september 2018
  • Aantal pagina’s: 384
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789026144455
  • ISBN (ebook): 9789026144462

Plaats een reactie