Gouden kooi – Camilla Läckberg

Faye leeft een luxeleven als vrouw van de rijke zakenman Jack Adelheim. De buitenkant is echter mooier dan de binnenkant. Ze heeft alles voor hem opgegeven en voelt zich gevangen in een gouden kooi. Als Jack haar dan ook nog verlaat en Faye met niets achterblijft, zint ze op wraak. In Gouden kooi van Camilla Läckberg doet Faye waar elke bedrogen vrouw van droomt: haar ex helemaal kapot maken.

Gouden kooi in het kort

Een leven als huisvrouw in een groot en duur appartement in een chique wijk van Stockholm, met dochter Julienne en man Jack. Dat is wat Faye heeft. Veel vrouwen zouden hier jaloers op zijn. Faye echter heeft al haar toekomstdromen opgegeven om haar man te ondersteunen bij de opbouw van zijn bedrijf. En dan dumpt hij haar. Zonder een cent op zak staat ze op straat.

Aanvankelijk wil Faye niets anders dan terugkeren naar haar oude leven. Tot ze beseft dat ze ontsnapt is uit een gouden kooi. Langzaam groeien de plannen om Jack terug te geven wat hij haar heeft aangedaan. Ze werkt hard en met wat hulp van haar beste vriendinnen krijgen haar plannen steeds meer vorm.

Nu is Faye wel wat gewend. Haar jeugd is niet gemakkelijk geweest. Ze heeft dan ook hard moeten werken om te komen waar ze nu is. Of beter gezegd, was. Ze had altijd al het idee dat ze meer kon dan alleen voor huisvrouw spelen en nu heeft ze de kans om dat te bewijzen. Zal Faye Jack op zijn nummer kunnen zetten of is hij toch slimmer dan ze denkt? Een ding is zeker: voor een vrouw die wraak wil, is er veel mogelijk!

Mijn mening

Camilla Läckberg is bekend geworden met haar boeken die spelen in het dorpje Fjällbacka. Rechercheur Patrick Hedström en zijn vrouw Erica Falck hebben de lezers jarenlang veel leesplezier bezorgd. Nu gooit Läckberg het over een andere boeg. De enige link tussen de eerdere boeken en Gouden kooi is dat Faye oorspronkelijk uit Fjällbacka komt.

Ik heb Gouden kooi gelezen direct nadat ik het laatste boek in de Fjällbacka-reeks (Heks) gelezen had. En het waren echt twee totaal verschillende boeken. Je zou niet zeggen dat ze van dezelfde schrijfster afkomstig zijn. Wat overigens nog niets over de kwaliteit zegt. Ik ben zeer te spreken over Gouden kooi. Neem tijdens het lezen iemand in gedachten waar je boos op bent en stel je voor dat de wraakactie die Faye onderneemt ook deze persoon treft. Dan is het dubbel genieten!

De spanning loopt in de loop van het boek langzaam op met af en toe een extra plukje informatie. Dan krijg je een voorproefje van wat er aan het einde staat te gebeuren. Dat maakt extra nieuwsgierig naar de afloop. Je kunt dus gewoon niet anders dan doorlezen. De hoofdstukken zijn niet al te lang en er is een regelmatige afwisseling tussen verschillende perioden. Ook dat zorgt dat de vaart erin blijft en dat je maar wil blijven lezen.

Hoewel Faye niet bepaald een persoon is die ooit een vriendin van mij zou worden, vond ik het toch niet moeilijk me in haar in te leven. Haar drijfveren zijn duidelijk en ze is voldoende sympathiek om haar alles te gunnen.

Samenvattend kan ik zeggen dat het een goede keuze was van Camilla Läckberg om eens ergens anders over te schrijven. Het resultaat is een spannend boek dat je na afloop met een voldaan gevoel sluit.

4 sterren

Meer informatie over Gouden kooi

  • Oorspronkelijke titel: En bur av guld
  • Uitgeverij: The house of books
  • Verschijningsdatum: april 2019
  • Aantal pagina’s: 368
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789044354423
  • ISBN (ebook): 9789044354430

Plaats een reactie