Ik wil met je mee! – Jill Mansell

Ik wil met je mee van Jill MansellAls Mimi voor het eerst haar vader bezoekt in het kleine dorpje Goosebrook, is dat een hele ervaring voor haar. Zoveel platteland heeft ze nog nooit meegemaakt. Al gauw voelt ze zich er helemaal thuis en raakt ze bevriend met de inwoners. Er is er eentje in het bijzonder die haar aandacht trekt: de knappe en getrouwde Cal. Hoewel Mimi regelmatig naar Goosebrook komt, lopen ze elkaar steeds mis. Een paar dramatische gebeurtenissen zorgen voor een onverwachte wending in hun leven. Ik wil met je mee! van Jill Mansell lees je in één ruk uit.

Ik wil met je mee! in het kort

Mimi woont al haar hele leven in Londen en heeft daar een leuke baan in de pr. Als ze voor het eerst haar vader gaat bezoeken in het kleine dorpje Goosebrook, is de schok dan ook groot. Ze komt aan op een klein stationnetje, zonder taxistandplaats of bushalte. Dit is het echte platteland zoals ze dat zelden nog gezien heeft.

Goosebrook en de inwoners stelen echter al snel haar hart. Ze zijn vriendelijk en proberen Mimi bij allerlei evenementen te betrekken, ook al woont ze zelf niet in het dorp. Er is één persoon in het bijzonder die Mimi graag beter wil leren kennen. Dat is Cal, een knappe jongeman die getrouwd blijkt te zijn en een dochter heeft.

Op dat moment is het leven nog mooi, maar dan gebeuren er een paar dingen die alles overhoop gooien. Mimi en Cal blijven elkaar nog regelmatig tegen het lijf lopen maar de tijd lijkt nooit rijp om elkaar eens goed te leren kennen. Daar komt verandering in als er hulp komt uit onverwachte hoek.

Mijn mening

Dit is weer zo’n boek waar je eigenlijk geen korte inhoud van kan schrijven zonder meteen te veel te verraden. Daarom heb ik het maar weer beknopt gehouden. Maar dat geeft niet, want je moet het toch gewoon zelf lezen! Ik vond het echt jammer toen het boek uit was. Ik was graag nog even in Goosebrook gebleven om te zien hoe het verder gaat met de bewoners en Mimi in het bijzonder.

Als je al boeken van Jill Mansell hebt gelezen, en die kans is groot want ze heeft er genoeg geschreven, dan weet je dat ze altijd vrolijk en blij zijn. Natuurlijk gaat niet alles zoals je zou willen. Dat geldt zeker voor Ik wil met je mee! Maar de hoofdpersonen weten er altijd het beste van te maken en er sterker en beter uit te komen. Dat vind ik altijd heel fijn om te lezen. Er is al genoeg ellende in de wereld dus dan mag zo’n boek wel een beetje positiviteit brengen.

Mimi vertelt het hele verhaal. Dat doet ze met de nodige humor. Ze heeft een prettige stem om naar te luisteren. Ze brengt alles zo dat je niet te lang hoeft te treuren bij de toch echt wel heel vervelende gebeurtenissen in het verhaal. De nadruk ligt meer op de goede kanten en daar word je gewoon blij van, vind ik. Al met al dus weer een fijn boek om te lezen.

4 sterren

Meer informatie over Ik wil met je mee!

 • Oorspronkelijke titel: Maybe this time
 • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
 • Verschijningsdatum: april 2019
 • Aantal pagina’s: 400
 • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
 • ISBN (paperback): 9789024591572
 • ISBN (e-book): 9789024583799

1 gedachte over “Ik wil met je mee! – Jill Mansell”

 1. Leest lekker weg, dit boek. Feel Good. Hoewel je al snel weet wie er met mekaar eindigen in deze romance, zitten er toch een paar wendingen in het verhaal die ik niet verwachtte.
  De titel van het boek vind ik niet bij het verhaal passen (‘Ik wil met je mee’). Mijns inziens ook dekt het oorspronkelijke ‘Maybe this time’ het verhaal beter.

  Beantwoorden

Plaats een reactie