Bezeten – Sander Blom

Bezeten van Sander BlomOp een akker wordt een meisje gevonden. Op haar lichaam wordt een verwijzing gevonden naar een andere puber. Rechercheur Daniël Huizinga gaat achter de moordenaar aan. Het liefst had hij de leiding over het onderzoek, maar helaas wordt hij gepasseerd voor een Rotterdamse. Daniël is niet blij met de voortgang van het onderzoek en besluit op eigen houtje verder te gaan. De vraag is echter of dat niet meer kwaad dan goed doet. Bezeten is het debuut van Sander Blom.

Bezeten in het kort

Daniël Huizinga hoopt op een promotie. Als er een veertienjarig meisje dood gevonden wordt op een akker, zou dit zijn eerste grote zaak kunnen zijn. Maar de chef beslist anders en de Rotterdamse Irene komt de recherche versterken. Daniël is teleurgesteld maar zet zich toch volledig in om de dader te vinden. Het dode kind heeft een verwijzing op haar lichaam naar een mogelijk volgend slachtoffer dus er is werk aan de winkel.

Daardoor houdt Daniël weinig tijd over voor een privéleven. Omdat zijn zus zo aandringt, schrijft hij zich toch in op een datingsite en dat levert zowaar een date op. Hij heeft echter weinig tijd voor haar, want er dient zich een tweede slachtoffer aan. Als Daniël en Irene een aanwijzing volgen, blijken ze gevaarlijk dicht bij de dader te zijn.

Als Daniël een tip direct van de moordenaar krijgt, besluit hij er alleen op af te gaan. Hij houdt er echter geen rekening mee dat dat wel eens slecht voor hem kan uitpakken. Ondanks dat hij door niemand gesteund wordt, gaat hij toch door met zijn eigen onderzoek. Maar dan blijkt dat hij daar misschien toch spijt van gaat krijgen.

Mijn mening

Het eerste dat ik dacht toen ik de eerste bladzijden van dit boek had gelezen, was dat het heel erg aanvoelde als een geschreven verhaal in plaats van een verteld verhaal. Dat viel me vooral in het begin op, later wat minder. Ik kan echter niet zeggen of dat kwam door gewenning of doordat er echt iets veranderd was. In ieder geval vond ik dat niet heel fijn lezen. Het ging niet echt leven.

Het boek begint bij de vondst van het dode meisje en eindigt met de oplossing van de zaak. Het gaat recht op zijn doel af en verder gebeurt er eigenlijk niet veel. Er wordt een klein beetje aandacht besteed aan de zus van Daniël maar ook dat is vooral nodig voor het hoofdverhaal. Hier en daar zijn er een paar kleine zijsprongetjes, zoals het verleden van Irene en de vrouw die Daniël ontmoet. Wat mij betreft hadden deze wel wat verder uitgewerkt mogen worden. Ik vond het nu een beetje een kaal verhaal.

Toen ik eenmaal in het verhaal zat, wilde ik toch weten hoe het af zou lopen. Daarom heb ik het wel uitgelezen. Maar ik vond het niet echt erg jammer toen het verhaal afgelopen was. Daarom geef ik Bezeten drie sterren.

3 sterren

Meer informatie over Bezeten

  • Uitgeverij: Loft
  • Verschijningsdatum: oktober 2019
  • Aantal pagina’s: 218
  • Verkrijgbaar als: e-book
  • ISBN: 9789047205081

1 gedachte over “Bezeten – Sander Blom”

Plaats een reactie