Ik mis je – Gillian King

Ik mis je van Gillian KingVoor de jonge Charlotte is er maar één man: de oudere broer van haar beste vriendin Bo. Als er een vreselijk ongeluk gebeurt, moet Charlotte deze Carsten echter laten gaan. Jaren laten kruisen hun wegen elkaar opnieuw. Veel is veranderd, maar de gevoelens komen al snel weer boven. De vraag is alleen of de tijd niet te veel kapot heeft gemaakt. Ik mis je van Gillian King is hartverscheurend, triest, romantisch en mooi tegelijk.

Ik mis je in het kort

Charlotte en Bo zijn beste vriendinnen en Charlotte is stiekem verliefd op Bo’s oudere broer Carsten. Na een avondje stappen willen ze samen in de auto naar huis rijden. Omdat Charlotte zich niet lekker voelt, rijdt Bo, ondanks dat ze eigenlijk iets te veel op heeft. Dat had ze beter niet kunnen doen, want het eindigt met een zwaar ongeluk. Alleen Charlotte overleeft. Zij blijft achter met een enorm schuldgevoel, want had ze Bo niet moeten tegenhouden?

Charlotte kan Carsten en zijn familie niet meer onder ogen komen en vertrekt. Hoewel ze hem vreselijk mist, besluit ze toch Carsten uit haar leven te bannen. Dan komt ze James tegen, een foute jongen met precies de juiste mooie praatjes. Charlotte raakt in de ban van James. Dat pakt niet goed voor haar uit, maar ze kan zich er niet tegen verzetten.

Tien jaar later komt Charlotte terug in Wassenaar, waar ze opgroeide. Natuurlijk loopt ze direct Carsten tegen het lijf. Allebei zijn ze ouder en wijzer, maar de gevoelens uit het verleden blijken nog niet verdampt te zijn. De vraag is alleen of ze niet te veel veranderd en uit elkaar gegroeid zijn.

Mijn mening

Vanaf het begin word je eigenlijk al in het verhaal getrokken. Je ziet Charlotte en Bo als jonge meiden, afgewisseld met wat er tien jaar later gebeurt. Zo kom je er langzaam achter wat er precies gebeurd is in de tijd dat alles fout ging voor Charlotte. Dat geeft een vorm van spanning aan het verhaal, wat maakt dat je alleen maar door wil lezen.

Ik vond het een apart verhaal. De dingen die Charlotte overkomen, zijn niet bepaald standaard. Ze leeft ook in een milieu dat niet bepaald standaard is. Dat maakt het wel wat lastiger af en toe om je in te leven in de hoofdpersonen.

De schrijfstijl is niet al te moeilijk. Wel viel het me een paar keer op dat zinnen niet helemaal leken te kloppen. Verder leest het vooral vrij luchtig, hoewel het verhaal dat inhoudelijk natuurlijk niet is. Gelukkig weet je bij dit type boeken wel hoe het ongeveer zal aflopen. Bij alle ellende die je tegenkomt, weet je dus dat het een doel heeft en dat er ook wel weer iets goeds tegenover zal staan. Een prettig idee.

Ik heb Ik mis je met plezier gelezen en daarom geef ik het vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Ik mis je

  • Uitgeverij: Zomer & Keuning
  • Verschijningsdatum: juli 2019
  • Aantal pagina’s: 304
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789020535600
  • ISBN (e-book): 9789020535617

Plaats een reactie