Berouw – Sofie Sarenbrant

Berouw van Sofie SarenbrantCornelia is bang. Maar binnenkort niet meer. Want dan is ze bij haar gewelddadige man weg. Voor het zover is, wordt de man echter neergestoken. Natuurlijk is Cornelia meteen verdachte. Totdat er nog twee slachtoffers vallen en ook de zus van rechercheur Emma Sköld bij de zaak betrokken raakt. Emma doet haar best, maar ze heeft het niet makkelijk. Dat komt mede doordat ze zwanger is en haar ex haar niet met rust laat. Berouw van Sofie Sarenbrant is een op en top Scandinavische thriller: spannend tot het einde en gegarandeerd leesplezier.

Berouw in het kort

Cornelia heeft na jarenlange mishandeling door Hans, haar man, eindelijk de moed om een scheiding aan te vragen en met haar dochter Astrid te verhuizen. In de laatste nacht in haar oude huis gebeurt er echter iets vreselijks: ‘s morgens vroeg vindt Astrid haar vader in de logeerkamer. Het is duidelijk dat hij niet meer leeft.

Emma Sköld wordt erop afgestuurd. Zij werkt bij de politie en is de zus van Josefin, Cornelia’s beste vriendin. Emma is enige tijd geleden weggegaan bij Hugo en is nu zwanger van haar nieuwe vriend Kristoffer. Hugo wil haar echter niet loslaten en blijft zowel Emma als Kristoffer lastigvallen.

Er zijn verschillende mensen die een probleem hadden met Hans. Cornelia is er daar een van. Zij wilde immers niet voor niets scheiden en ze wordt financieel beter van zijn dood. Uiteindelijk blijft Cornelia als enige verdachte over. Ze gaat er bijna aan kapot maar de liefde voor haar dochter houdt haar overeind.

Dan worden er twee nieuwe slachtoffers gevonden. Een daarvan is een bekende van Hans. De moorden lijken met elkaar te maken te hebben. Als ook Josefin bij de zaak betrokken raakt, wordt Emma zwaar op de proef gesteld.

Mijn mening

Scandinavische thrillers behoren al tijden tot mijn favorieten. Van Sofie Sarenbrant had ik echter nog niets gelezen. Nu weet ik dat ook zij boeken schrijft die zeer de moeite waard zijn.

Ik heb inmiddels heel wat boeken gelezen en dan denk je bijna alles wel een keer gezien te hebben. Maar het is deze schrijfster toch gelukt om een verhaal te verzinnen dat anders is dan de andere.

Wat me wel een beetje onduidelijk is, is wie nu eigenlijk de echte hoofdpersoon is. Is dat Cornelia, of toch Emma? Cornelia krijgt wel heel veel aandacht. De voorkant van het boek vermeldt echter dat het een ‘Emma Sköld thriller’ is. Beide personages leer je in ieder geval goed kennen. Ook de zus van Emma, tevens vriendin van Cornelia, heeft een belangrijke rol.

Dit zijn dan meteen de drie personages die het grootste deel van het verhaal vertellen. De dader komt ook af en toe aan het woord, maar dan weet je natuurlijk niet wie het is. Ik moet zeggen dat het me verraste toen ik ontdekte wie het was.

Aan de ene kant vond ik dat een aanwijzing dat de dader zich goed verborgen heeft weten te houden, aan de andere kant kwam het ook wel een beetje uit de lucht vallen. Maar het motief was uiteindelijk wel duidelijk, en dat vind ik het belangrijkste.

Ik heb genoten van dit spannende verhaal en zou graag meer van deze schrijfster lezen. Daarom geef ik Berouw vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Berouw

  • Oorspronkelijke titel: Visning pågår
  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Verschijningsdatum: juni 2020
  • Aantal pagina’s: 368
  • Verkrijgbaar als: paperback, e-book
  • ISBN (paperback): 9789024590698
  • ISBN (e-book): 9789024590704

Plaats een reactie