Ik geef me over – Maya Banks

Ik geef me over, deel 2 van de Overgave-trilogie - Maya Banks‘Je ziet er vreselijk uit,’ zei Jensen Tucker vanuit de deuropening van het kantoor van Kylie Breckenridge.” Niet echt een beginzin waardoor je verwacht dat deze Kylie en Jensen snel voor elkaar zullen vallen. Maar het gebeurt wel. Hun relatie verloopt niet zonder slag of stoot. Beiden hebben veel meegemaakt. Gaat het ze lukken elkaar te vertrouwen? Ik geef me over van Maya Banks is een roman over liefde en het vertrouwen dat daarvoor nodig is. Het is het tweede deel in de Overgave-trilogie.

Ik geef me over in het kort

Kylie heeft een muur om zich heen gebouwd. Iedereen die ook maar een beetje in de buurt durft te komen, kan rekenen op een ijzig kille houding. Ze is een kreng op en top. Dat heeft alles te maken met haar verleden: de ellende die ze thuis bij haar vader heeft moeten meemaken. Het overlijden van haar broer maakt het allemaal alleen maar erger.

Toch weet Jensen Tucker tot haar door te dringen. Doordat hij met zijn eigen demonen worstelt, kan hij door Kylies pantser heenkijken. Hij weet haar er stapje voor stapje van te overtuigen dat ze bij hem hoort. Samen ontworstelen ze zich aan het verleden. Net als ze denken elkaar volledig te kunnen vertrouwen, gebeurt er iets wat het vertrouwen ernstig schaadt. Blijft er nog iets over van de veilige omgeving die Kylie en Tucker voor elkaar hadden gemaakt?

Mijn mening over Ik geef me over

Wat me als eerste opviel aan Ik geef me over, is hoe vaak het woord ‘veilig’ voorkomt. Een snelle telling leert dat dat ongeveer 72 keer is, als ik niets gemist heb. Best veel. Het verhaal draait dan ook vooral om het zich veilig voelen door Kylie.

Het tweede wat me opviel, is hoeveel er vooral in het begin wordt nagedacht door zowel Kylie als Jensen. Beiden doen nauwelijks iets, ze denken alleen van alles. Al die gedachten lazen niet erg soepel. Ik moest er erg mijn aandacht bij houden om het te kunnen volgen.

Toch komen Kylie en Jensen uiteindelijk bij elkaar. Dat kan ik hier rustig verklappen, want het zal precies zijn wat je verwacht van een boek als dit. Gegeven Kylies traumatische verleden vind ik het wel bijzonder snel gaan dat ze vertrouwen in Jensen krijgt. Ze ontdooit als een sneeuwpop in de Sahara. Zo krijgt ze nog een paniekaanval bij het zien van een man die op haar vader lijkt en zo laat ze zich door Jensen verwennen. Het komt wat ongeloofwaardig op mij over.

Ik ben dit boek gaan lezen omdat ik me afvroeg of de uitgever gelijk heeft met de uitspraak dat Ik geef me over los van de andere delen uit de Overgave-trilogie is te lezen. En ik moet ze gelijk geven. Af en toe worden er wel uitspraken gedaan waardoor ik het idee heb dat ik iets gemist heb, maar dat is niet vaak en niet storend. Dit boek is dus prima te lezen zonder eerst deel 1 gelezen te hebben. Maar laat je er vooral niet van weerhouden dat boek wel te lezen, als Maya Banks je favoriete schrijfster is!

Omdat al dat gedenk mij niet echt kon boeien en ik het bovendien wat ongeloofwaardig vind, geef ik Ik geef me over slechts twee sterren.

2 sterren

Meer informatie over Ik geef me over

  • Oorspronkelijke titel: Giving in
  • Uitgeverij: De Boekerij
  • Verschijningsdatum: november 2015
  • Aantal pagina’s: 226 (ebook), 256 (paperback)
  • Verkrijgbaar als: paperback (vanaf 7 april 2016), ebook
  • ISBN (paperback): 9789022574782
  • ISBN (ebook): 9789402305746

Kijk ook eens op de website van Maya Banks!

Plaats een reactie