Huis vol leugens – Nicci French

Huis vol leugens van Nicci FrenchAls Neve een berichtje krijgt met de vraag om naar de flat van haar minnaar te komen, doet ze dat zo snel mogelijk. Daar wacht haar echter een onaangename verrassing: haar minnaar is vermoord. In plaats van de politie te bellen, besluit ze in een opwelling al haar sporen in de flat uit te wissen. Zo kan haar affaire niet uitkomen. De ene leugen leidt echter tot de andere en al snel komt de recherche haar toch op het spoor. Neve blijkt echter niet de enige te zijn die liegt. Huis vol leugens is het eerste boek van Nicci French na de serie over Frieda Klein.

Huis vol leugens in het kort

Neve is 45, getrouwd en heeft drie kinderen. Na een moeilijke tijd met een van de kinderen is het huwelijk niet meer wat het geweest is. Dat ze een minnaar heeft, zorgt dat ze zich weel geliefd en gezien voelt. Ze zien elkaar regelmatig in zijn Londense pied-à-terre. Als Neve op een ochtend een berichtje krijgt dat ze naar zijn flat moet komen, vindt ze dat dan ook niet heel vreemd. Behalve dan dat hij naar een congres zou zijn en anders nooit berichtjes stuurt.

Eenmaal in de flat krijgt Neve een flinke schok te verwerken: Saul, de minnaar, ligt dood in de woonkamer. Zijn schedel is ingeslagen. Zonder er verder bij na te denken gaat Neve de flat schoonmaken. Al haar sporen wist ze zorgvuldig uit. Niemand zal erachter komen dat ze een relatie met Saul had.

Toch komt rechercheur Hitching binnen de kortste keren bij Neve uit. Haar leugens stapelen zich op. Ondertussen wordt haar huis een verzamelplaats van oude bekenden. Het blijkt dat ook zij allemaal zo hun geheimen hebben. Neve gaat zelf op onderzoek uit en doet een schokkende ontdekking.

Mijn mening

Nicci French weet zichzelf steeds weer opnieuw uit te vinden. Toen hun eerste serie boeken na verloop van tijd steeds meer op elkaar begonnen te lijken, kwamen Nicci Gerrard en Sean French met de reeks over psychoanalytica Frieda Klein. En nu is er dan Huis vol leugens. Dit is weer een totaal ander verhaal. Daardoor vond ik het niet speciaal herkenbaar als een boek van Nicci French, maar zeker wel goed.

Op zich is de start van het verhaal nog niet zo bijzonder. Maar dat Neve vervolgens sporen gaat uitwissen terwijl ze eigenlijk niets met de moord te maken heeft, maakt het verhaal apart. Daarnaast lopen er nog wat extra verhaallijnen mee die het geheel nog wat interessanter maken. En het leest ook nog eens vlot. Al met al is dit dus een boek waar je snel doorheen leest.

Neve vertelt het verhaal helemaal alleen. Je krijgt dus geen geheime informatie van anderen. Dat houdt de spanning er wel in. Want wat weten die anderen? En dan vooral: wat weet de politie? Gaat haar plan slagen? Dat weet je pas aan het einde van het boek dus tot die tijd blijft het lekker spannend.

Huis vol leugens was een plezier om te lezen. Daarom geef ik het vier sterren.

4 sterren

Meer informatie over Huis vol leugens

 • Oorspronkelijke titel: The lying room
 • Uitgeverij: Ambo|Anthos
 • Verschijningsdatum: juli 2019
 • Aantal pagina’s: 400
 • Verkrijgbaar als:
  • Paperback (ISBN: 9789026343315)
  • Ebook (ISBN: 9789026343322)
  • Dwarsligger (ISBN: 9789049807337)

Plaats een reactie