Hoeveel poten heeft een octopus – Flip van Doorn en Jonah Kahn

Is tijdreizen mogelijk? Heeft Nederland een vulkaan? Wat is echt de oudste bekende tekst in het Nederlands? Het antwoord op deze en veel meer andere vragen vind je in het boek Hoeveel poten heeft een octopus? of het grote boek van de nutteloze kennis door Flip van Doorn en Jonah Kahn. Een deel van de teksten verscheen eerder in dagblad Trouw, de rest is nieuw. Samen leveren ze veel informatie over zaken die je vast nog niet wist.

Hoeveel poten heeft een octopus?

Het grote boek van de nutteloze kennis geeft in het eerste hoofdstuk al meteen antwoord op de vraag in de titel. En natuurlijk is dat antwoord anders dan je zou verwachten. Het hele boek staat vol met informatie over dingen die je waarschijnlijk niet wist en waarvan je je af moet vragen of je er echt veel aan hebt. Toch is het een plezier om te lezen omdat veel dingen ofwel een glimlach oproepen ofwel verbazing wekken.

Heb je binnenkort een feestje en zit je verlegen om gespreksonderwerpen? Lees dan vooral een paar hoofdstukken uit dit boek en je zult je gesprekspartners geheid versteld doen staan van je kennis. Want weet jij precies hoe het nu zit met paarden, hebben die nu een kop of een hoofd en waarom noemen we dat zo? Of weet jij waarom je in Berlijn meerdere straten met dezelfde naam vindt en hoe je in een flat de juiste woning vindt?

Hoeveel poten heeft een octopus? is geen boek om in een keer uit te lezen, maar meer iets om naast je bed te leggen om er elke avond een of twee hoofdstukken uit te lezen. Sommige onderwerpen zullen je wat minder interesseren maar veel zal je ook met plezier lezen. Dit boek is moeilijk te vergelijken met de andere boeken die ik lees, maar ik heb er voldoende plezier aan beleefd om het vier sterren te geven!

4 sterren

Meer informatie over Hoeveel poten heeft een octopus?

  • Uitgeverij: Thomas Rap
  • Verschijningsdatum: september 2019
  • Aantal pagina’s: 310
  • Verkrijgbaar als: hardcover, ebook
  • ISBN (hardcover): 9789400404182
  • ISBN (ebook): 9789400404298
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*