De tweeling van Summerbourne – Emma Rous

De tweeling van Summerbourne van Emma RousSeraphine en Danny zijn een tweeling. Als Seraphine een foto vindt van de dag van hun geboorte waarop hun moeder slechts één baby vasthoudt, wil ze weten wie van de twee dat is en waarom de andere er niet op staat. Verder zijn er geen foto’s van het eerste halfjaar na hun geboorte. Hun moeder pleegde vlak daarna namelijk zelfmoord. Seraphine gaat op onderzoek uit en ontdekt dat de familie een aantal geheimen heeft. En er is iemand die niet wil dat zij achter de waarheid komt. De tweeling van Summerbourne van Emma Rous is spannend en ontroerend tegelijk.

De tweeling van Summerbourne in het kort

Over de bewoners van huize Summerbourne wordt veel gepraat in het dorp. Er wordt gezegd dat tweelingen er nooit beide overleven. Toch is er een tweeling opgegroeid: Seraphine en Danny. Nadat hun vader is overleden, neust Seraphine in de oude familiefoto’s. Van het eerste halfjaar na haar geboorte zijn er geen foto’s. Haar moeder heeft zichzelf die dag van het leven beroofd. Tot haar grote verbazing vindt Seraphine toch een foto van die dag. Op die foto heeft haar moeder echter maar één kind in haar armen.

Seraphine wil alles weten over die foto. Waarom maar één kind, wie is het en waar is de andere baby? En wat is er precies met haar moeder gebeurd? Ze besluit op zoek te gaan naar Laura. Zij zorgde voor oudere broertje Edwin en was bij de geboorte van de tweeling.

Laura wil niet praten. En ook bij de andere mensen waar Seraphine het probeert, stuit ze op een muur van stilte. Maar ze geeft niet op. Ook niet als ze bedreigd wordt. Stukje bij beetje begint Seraphine informatie los te krijgen. Er blijkt een groot geheim binnen de familie te zijn en iemand wil niet dat ze achter de waarheid komt. Toch zet Seraphine door.

Mijn mening

Dit noem ik nou echt een origineel verhaal. Het is duidelijk dat er iets niet klopt, maar wat er precies aan de hand is, blijkt pas aan het einde. Dat Seraphine bedreigd wordt en iedereen geheimzinnig doet, maakt het spannend. Toch is het verhaal ook ontroerend. Het gaat tenslotte om de herkomst van twee kinderen, die ondanks alles wel gewenst en geliefd zijn.

Het verhaal speelt deels in het heden en deels in het verleden. In het nu vertelt Seraphine over haar zoektocht. In het verleden deelt Laura met ons wat zij bij de familie Summerbourne heeft meegemaakt. Tegen het einde komen beide verhaallijnen samen. Dit gebeurt op een hele natuurlijke manier.

Ik vond De tweeling van Summerbourne prettig lezen. De afwisseling in verteller en in tijd zorgt voor voldoende variatie in het verhaal. De schrijfstijl is ook prima, de aandacht gaat volledig naar het verhaal en niet naar de manier waarop het is opgeschreven. Al met al is dit boek dus zeker de moeite waard en zou ik best meer van Emma Rous willen lezen.

4 sterren

Meer informatie over De tweeling van Summerbourne

  • Oorspronkelijke titel: The au pair
  • Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
  • Verschijningsdatum: februari 2019
  • Aantal pagina’s: 408
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789024581122
  • ISBN (ebook): 9789024581139

Plaats een reactie