Ik wil niet voor je vallen – Christina Lauren

Ik wil niet voor je vallen van Christina LaurenEvie en Carter ontmoeten elkaar op een feestje van wederzijdse vrienden. Ze vinden elkaar leuk. Toevallig doen ze hetzelfde werk bij verschillende bedrijven. Als deze bedrijven fuseren, blijken ze allebei voor dezelfde baan in aanmerking te komen. Maar er kan er maar één blijven. Een harde strijd barst los. Ik wil niet voor je vallen van Christina Lauren is een gevecht om een baan, maar ook om de liefde.

Ik wil niet voor je vallen in het kort

Evie leeft voor haar werk. Carter ook. En hij doet hetzelfde werk als Evie: zijn agent voor acteurs. Bij concurrerende bedrijven, dat wel. Dat weerhoudt ze er niet van elkaar erg leuk te vinden. Tot beide bedrijven gaan fuseren. Als hun contracten verlengd moeten worden, zal er nog maar voor één van beide plaats zijn. Een felle strijd barst los.

Zowel Evie als Carter haalt alles uit de kast om het de ander lastig te maken. Daarbij doen ze hun uiterste best de ander niet meer leuk te vinden. Degene die verliest kan immers van Los Angelos naar New York overgeplaatst worden. Niet alleen willen ze dat allebei niet, eigenlijk willen ze ook niet uit elkaar gehaald worden.

Als ze de strijdbijl begraven, blijkt dat samenwerken veel effectiever is. Hun baas heeft een duidelijke voorkeur, maar Evie en Carter realiseren zich dat zij zelf ook nog wat in te brengen hebben. Dat leidt tot een verrassend besluit.

Mijn mening

Wat had ik zin in een lekker relaxed boek. En wat viel dat tegen. De hoofdpersonen zijn helemaal niet lief, ze zijn vooral hard. Met als gevolg dat ik ze eigenlijk helemaal niet zo aardig vond. En het me ook niet veel had kunnen schelen als het verkeerd af zou lopen. En dat is toch niet de bedoeling van een boek als dit. Voor mij zorgde het ervoor dat ik met een lichte tegenzin aan het lezen was, hoewel ik wel wilde weten hoe het af zou lopen.

Op zich zijn de dingen die Evie en Carter bedenken om elkaar dwars te zitten, af en toe best grappig. Toch kon ik niet zo vaak lachen. Ook meeleven met de personages ging maar moeizaam. Sommige van de collega’s van Evie waren nog wel sympathiek, maar Evie zelf toch echt niet. Vaak als Evie aan het woord was, had ik zelfs het idee dat het verhaal door een man verteld werd. Carter kwam juist vaak wat softer over. Of zou dit met opzet zijn geweest om de rollen eens om te draaien?

Zoals gezegd wordt Ik wil niet voor je vallen deels door Evie en deels door Carter verteld. Zo weet je van beide de bedoelingen. Toch blijft er af en toe nog wel wat te raden over. De schrijfstijl is verder ook oké. Er zit voldoende vaart in het verhaal. De gebeurtenissen volgen elkaar in redelijk tempo op. Vanwege het constante negatieve gevoel dat ik tijdens het lezen had, geef ik het toch niet meer dan drie sterren.

3 sterren

Meer informatie over Ik wil niet voor je vallen

  • Oorspronkelijke titel: Dating you, hating you
  • Uitgeverij: Xander Uitgevers BV
  • Verschijningsdatum: mei 2019
  • Aantal pagina’s: 278 (ebook)
  • Verkrijgbaar als: paperback, ebook
  • ISBN (paperback): 9789401610322
  • ISBN (ebook): 9789401610339

Plaats een reactie