De echoman – Sam Holland

De echoman van Sam HollandHet huis van Jessica Ambrose brandt af. Haar man overlijdt, haar dochter weet ze net te redden en zelf gaat ze al snel van slachtoffer naar moordverdachte. Jessica slaat op de vlucht. Ze wordt opgepikt door Nate Griffin, een rechercheur-met-verlof en de enige die haar gelooft. Samen gaan ze de strijd aan en gaan ze op zoek naar de echte dader, een moordenaar die nog veel meer op zijn geweten heeft. De echoman van Sam Holland is behoorlijk bloederig maar ook spannend tot de laatste bladzijde.

De echoman in het kort

Als Jessica Ambrose ‘s nachts wakker wordt, weet ze meteen dat het foute boel is. Ze grijpt haar dochter en springt uit het raam van haar brandende huis. Haar man, die op de benedenverdieping slaapt, kan ze niet bereiken. Hij overlijdt. Tot haar grote schrik hoort Jessica in het ziekenhuis dat ze verdacht wordt van het aansteken van de brand. Ze raakt in paniek en vlucht.

Tijdens haar vlucht loopt Jessica Nate Griffin tegen het lijf. Deze rechercheur, die tijdelijk niet actief is, gelooft in haar onschuld. Hij helpt haar zich schuil te houden. Griffin heeft een theorie over de echte dader. Er zijn de laatste tijd verschillende gruwelijke moorden gepleegd. Samen met Jessica ontdekt hij nog iets. De dader imiteert seriemoordenaars uit het verleden.

Inspecteur Cara Elliot is verantwoordelijk voor de zaak. Hoewel ze niet denkt dat hij er aan toe is, laat ze Griffin meewerken. Samen bekijken ze verschillende invalshoeken. Cara is ook erg blij met haar rechterhand en goede vriend Noah Deakin. Hij helpt haar echt door de moeilijke tijden heen die ze hebben omdat het onderzoek niet vlot terwijl er doden blijven vallen.

En dan komt de doorbraak. De dader heeft zijn laatste slachtoffer gevangen en staat op het punt zijn gruwelijke gang te gaan. Maar dan staat er iemand tegenover hem die voor hem de belangrijkste persoon in zijn leven is.

Mijn mening

De schrijfster van dit verhaal heeft zich weten in te leven in een wel heel zieke geest. Ik hoop dat ze tijdens het schrijven niet te veel last heeft gehad van slapeloze nachten en nachtmerries! En ik hoop dat jij dat ook niet krijgt als je het boek leest. Ik had dat niet, maar ik vond het wel behoorlijk gruwelijk af en toe. Ze kon het niet laten soms met flink wat bloederige details te strooien.

Het bijzondere aan dit verhaal is vooral dat de moordenaar een hele serie andere nadoet. De aanleiding daarvoor zie je wel vaker in boeken. Hoe de vork echt in de steel zit, ontdek je pas helemaal aan het einde van het boek. Dat gaf mij een beetje het gevoel dat het er nog even snel achteraan verteld moest worden omdat het niet echt in het verhaal paste. Het leverde overigens wel een enigszins open einde op. Ik ben dus benieuwd of er nog een vervolg komt.

Ik vond de meeste personages vrij sympathiek. Zelfs de dader had toch ergens wel een aardige kant. Dat vind ik toch altijd wel fijn, dan leest een boek net wat lekkerder. De echoman was er dan ook eentje waar ik vrij snel doorheen vloog. Het leest lekker, het is spannend en het blijft lang onzeker wat er nog allemaal gaat gebeuren. Ik had trouwens wel vrij snel geraden wie de dader was, maar dat kwam niet direct door het verhaal zelf. Ik zal niet zeggen waar het wel door kwam, want ik wil de spanning niet voor je wegnemen.

Is dit boek een aanrader? Als je van veel geweld en bloed houdt, dan zeker wel. Kun je daar niet zo goed tegen, dan kun je deze beter even overslaan.

4 sterren

Meer informatie over De echoman

 • Oorspronkelijke titel: The echoman
 • Uitgeverij: HarperCollins
 • Verschijningsdatum: mei 2022
 • Aantal pagina’s: 352
 • Verkrijgbaar als: paperback, e-book, luisterboek
 • ISBN:
  • Paperback: 9789402709513
  • E-book: 9789402764413
  • Luisterboek: 9789402764802

Plaats een reactie